Monday, May 9, 2011

Hujung Minggu Kami...

As-salam....

Cuti dua hari ni ke mana???

Kami anak beranak ada la jugak pi jalan2 cuci mata... hehe

Hari sabtu tu kuar sekejap je, beli barang rumah. Tu pun sebab si abah keje sabtu tu...

Dan semalam lepas pergi membeli beberapa barang yang dihajati, kami ke sini :

Boleh tahan ramai la jugak orang... Parking pun penuh...

Erm, kalau tak silap kali terakhir kami ke sini masa umur Faris 1 tahun ++... Hehe, hampir 2 tahun la...

Tapi rasanya masa mai dulu lagi best.. Sebab kali ni macam tak ada apa sangat la kat sini. Macam kureng best je... huhu

Dah tu silap time kami pi, time 'tido' budak2 tu...

Faris masa mula2 eksited la... Lama2 mula la buat perangai, sebab dah ngantuk...

Adik pun sama. Mengamuk sakan... Tambah pulak cuaca agak panas...

Apa lagi, cepat2 tawaf pastu terus balik... hehe

Sempat la amik beberapa keping gambar...

Tapi tak berapa clear la... Maklum la, pakai kamera henpon ja... hehe

Layanzzzzzz

 Tiga beranak... Faris sampai2 je nak aiskrim... Tak padan dengan selsema...

 Takut gajah la pulak... Orang ajak pergi dekat tak mau... apa la....

 See, banyaknya najis burung kat lantai & pagar tu... sabo je la...

Si abah sempat mencuba nasib dengan permainan dart. Dapat la hadiah poster...
Jadi la tu kan... hehe

 Asyik buat 'peace' yang menutup muka....

 Dua beranak ni sibuk dok bagi makan unta lak...

Dah habis nak bagi lagi... Adeh, sabo je la... Apa kata bawak balik bela kat umah la...

Tu je la gambar yang sempat di snap... Si kecik tu tak mau dok dalam stroller lak. Nak berdukung je... herm...

Pas habis tawaf, kami pun balik la... Penat la jugak... Malamnya baru la terasa sakit kaki... Dah tu ada orang tu tanya "Ha, syiok pi zoo???"... Herm....

Ok la, till then... Daaaa

**tak tau nak wat penutup camna... hehe

8 comments:

Baju Kurung Budak said...

Salam.
Suka pergi zoo tapi zoo negara lagi yang belum pergi. Zoo taiping dan zoo melaka dah pergi dah.

daripada:
Ain Syuhada@zezebel.
zezebel.blogspot.com

Ena said...

dah bam bam dah faris skrg.. memg nampak la as a abang long tu kan.. :D

yerla sal.. skrg kat zoo tak best sangat la.. cam biasa jekk.. tp tak pe la.. leh la kasi anak2 kita kenal dunia animals plak.. :D


selamat hari ibu sal..

mamalieyna said...

waah semangat tul badan dua beradik ni ye..tmbh2 si abg farish..hee~

aktiviti camni mmg sesuai tuk anak2..best~ ^_^

dakcik said...

semanagtnya si abggg! comel =)

syariza09 said...

dh lama x tgk faris, makin bolat badan dia...hehe
bb kecik2 lg dh sampai zoo, ok la tu. Aiman juga yg lom sampai2

Hanis Azla said...

sesekali berjalan mcm tu, mmg sakit kaki juga dibuatnya kan..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

last p zoo masa aisyah 10 bulan..tatau pape lagi masa tu..harus terjah lagi pasni..nape sal cakap tak best skarang?banyak binatang yang dah takde ke?

-Sara- said...

fuhh, penat giler kot klo g zoo ni sbb tempatnya besar..mase jalan xterase sgt..bila blk umah malam nk tdo bru terase lenguhnya kan.. hehe..

tembam c faris ni :)