Thursday, May 26, 2011

Kisah budak kena campak...

Alhamdulillah, Faris dah makin ok…

Terima kasih la pada kawan2 yang mendoakan kesihatan untuk Faris.

Campak kat badan dia pun dah banyak yang kering.

Tapi tak tahan tengok luka2 bekas dia garu. Cuma selera makan dia je masih belum ok.

Dah berapa hari tak mau makan nasik… Asyik munum susu je. Roti pun makan tak sampai sekeping.

Agaknya susah kot dia nak makan sebab dalam mulut & dekat lidah pun naik jugak.

Harap2 next week dia dah ok sepenuhnya la…

Meh la tengok beberapa keping gambar budak kena campak nih…

 Mula2 naik kat kening kanan dia... Ingatkan ruam...

 Pastu habis penuh kat muka... Sebenarnya kat kelopak mata bawah pun naik jugak... tapi tak clear sanagt dalam gambar ni...

yang saya bulatkan merah tu la yang naik jugak campak tu...

 Bawah mata ni habis dia garu & pecah... tu yang jadi teruk...



Habis penuh satu badan... Masa ni dah kering sikit2...

 Bawah ketiak paling banyak naik... Gambar blurr lak...

Disebabkan dah beberapa hari tak nak makan sangat, badan Faris cam susut sikit. Muka pun dah nampak cengkung sket... Sian dia...

Ok la, tu je nak kongsi... Daaaaa


4 comments:

Ena said...

lahai..
siannya tengok faris..
moga cecepat sembuh la ye..

-Sara- said...

banyaknya die nye campak..alhamdulillah dh beransur pulih ye :)

nABiL said...

olo2...cian faris...tp sakit2 pun..peace xlepas..haha

rATu kEBaYA said...

siannyer dia... semoga cepat sembuh