Wednesday, May 4, 2011

Mei oh Mei....

As-salam...

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Mei kan... Sekejapnya masa berlalu.

Masuk bulan Mei ni bermakna tak lama lagi dah nak kena masuk kerja la...

Aisyeh, dah hampir 3 bulan dok umah sambil 'ulit' anak2 terutama sekali si kecik tu, rasa berat hati (atau lebih tepat lagi 'M') la pulak nak masuk kerja... haha

Ini la penangan cuti lama sangat... huhu.

Tambahan pulak sampai sekarang ni tak dapat lagi tempat nak tinggalkan si kecik tu. Taska kat office dah penuh la pulak... Dah booking dah sebelum bersalin dulu...

Lagi la rasa resah gelisah je... camna nak buat ni???

Tak pa, ada masa lagi nak cari taska untuk si kecik tu... Mudah2an dapat la sebelum start kerja ni. Kalau dapat hantar kat taska bawah office tu lagi bagus, senang nak turun menyusu...

Cuti lama2 ni sempat la merasa camna jadi suri rumah sepenuh masa. Penat wei... hehe...

Tapi yang seronoknya anak sentiasa ada depan mata. So, tak dak la risau apa yang anak tengah buat... Kalau anak nangis pun kita ada...

Kan best kalau dapat jaga sendiri anak. Walaupun agak letih, tapi puas hati la kan... hehe

Mula la berangan2 nak jadi suri rumah sepenuh masa... Tapi sambil2 tu wat la apa2 yang leh mendatangkan side income kan... hehe

Tapi, dah nama pun 'angan-angan', makanya hanya mampu berangan la. Service pun tak sampai 10 tahun, ada hati nak bersara pilihan???  Hermmmmmmmmmm...

Ok la, beru je nak bebel panjang2 kat sini. Si kecik tu dah berbunyi lak. Tadi volume rendah je, ni dah mula tinggi volume tu. Nak kena pi tengok jap...

Till then, daaaaa....

**Sebelum stop, ni nak tempek gambar terbaru dua beradik tu... Sila la cuci mata ye... hehe

Ini budak rambut lambat betul tumbuh balik... huhu

Pak Lebai nak pi mana tu???

10 comments:

cikmunchan said...

lebat nya kening ank dara hang...hehehe tp t0mei

Ena said...

comeinyer sumayyah..
gewam lah tengok baby ni.
terbau2 wangi baby..

abgnya dah besar.. encem! :D

cik teynteyn said...

ala comelnyeeee...

hihi .. kite suke bebudak. pinjam boy ni kejap. hehe..

hi , follow sini . keep in touch tau.

mamalieyna said...

hai salllll....~ waaa lama cuti nooh org gomen..hehee...

sweetnye budak berdua tu, kiut, kening lebat~ suka3x..hehe..

take care n moga dpt pengasuh cepat yee...all the best~

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

seiras tol muka depa berdua ni ye..comel.....

wohoo tu le penangan cuti lama..sy ni tatau la camne nanti..if syok sgt mau mintak izin jd suri rumah kot..aahahah

Hanis Azla said...

semoga dapat mencari tempat yang baik dan sesuai utk tinggalkan anak tu nanti.. comel2 anak2 dia..

axie said...

comeinya...kening lebat :)

-Sara- said...

comelnya sumayyah..sweet sgt muke die :)

syariza09 said...

cantik mata bb, terpikat U =)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

comeinya dua badik ni..same bambam!