Friday, June 3, 2011

Ada orang buang bayi dekat office???

As-salam...

Sapa la manusia yang kejam ni... buang bayi dia... Pulak tu kat office... haish...

Pagi tadi cam biasa, saya datang ke office...  Masuk bilik & then bukak lampu...

Past terus la menuju ke meja... Masa nak duduk tu, terpandang sesuatu...

Ha, nampak tak????

Close up sket.... Hah, ada orang buang bayi la....

Hehe, sila jangan percaya cerita kat atas ye...

Ekceli hari ni kakak saya yang dok jaga Summayyah ada urusan penting & terpaksa balik ke JB...

So, saya ingat nak le tumpang jap kat taska bawah office utk hari ni.

Tapi tadi masa pergi diaorang cakap tak leh amik baby sebab pengasuh tak cukup lak hari ni... Ada yang cuti...

Makanya terpaksa la usung si kecik ni masuk office jap.

Kebetulan bos tak ada sebab meeting kat luar, so line clear la... hahaha

Tapi tu la, pagi tadi tak teringat lak nak bawa bakul baby... So, terpaksa la letak si kecik tu atas lantai dengan beralaskan toto kecik...


Kesian kan ngan budak nih.....

Petang ni kena amik half day la nampaknya... Minggu depan dah la nak cuti, balik kampung... tu yang macam segan sikit la nak amik EL hari ni...

Lagi pun pagi tadi dah punch card... Alang2 dah masuk office, teruskan je la... Lagi pun hari ni sekejap je kan waktu kerja pagi...

Masa tengah taip entri ni, si kecik tu tengah nyenyak tido... Sejuk kan, ada aircond lak tu...

Sian anak ummi ye... Ummi letak atas lantai je...

Jap ye, lagi stengah jam je nak rehat dah ni... Pastu leh balik rumah...

**next week mak mertua lak tolong jagakan... 

**bila la nak dapat tempat untuk kamu Summayyah... kesian kamu... Bersilih ganti orang yg jaga... 



10 comments:

MyLara Sarah Cullen said...

assalamualaikum.. sy new follower hehe..

alalala tomeinye bb tido bawah meja.. sib baik bos tader ea.. tp bb mmg suke tido sejuk2 ekon tu... sib baik la kan.. :D

do follow me back please.. ^_^

http://mysarah4.blogspot.com/

thank you! kirim muah2 kt bb!

syariza09 said...

alahai ...shiannya sumaiyah. Sal..cpt2 ler carikan pengasuh.
Nampak cute jer baby bwh meja, sib baik la boss xde ari ni yer

-Sara- said...

siannya..nape letak bawah meje? hehe..

Ena said...

alahai siannya sumayyah...

nanti dah besar sikit kasi sumayyah tengok.. mesti dier gelak.. kenangan tu kan..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hihi..comel je letak bawah camtu..napak gaya bleh jadik assistant sal ni :)

fariza said...

alahai...sian kt sumaiyah...hrp2 akak dpt cr bby sitter cpt =)

~SHiLA~ said...

alolo tomeynye sumayah..duk bwh meja ek.baeknye dea dediam je.ari2 umi bwk g opez pn xpe cmtu.hehe

Lee-Yan-Naa said...

ciannye..comel je dia tido..

Hanis Azla said...

sian dia.. tp klu hari2 boleh bawak pergi kerja best juga kan.. tak payah nak cari pengasuh.. tp tentulah bos tak izinkan pula..

mamalieyna said...

alahai siannye nengok dia...apa nak buat ye Sal..terpaksa..hu~ hope ada penjaga Sumaiyyah secepat mungkin..huu~