Monday, June 13, 2011

Anak oh anak.....

As-salam...

Pagi ni memang tak dak semangat nak kerja....

Bukan sebab monday blues ke apa...

Badan je kat office, fikiran melayang2 teringat anak kat rumah...

Masuk hari ni dah 4 hari Summayyah demam... Demamnya jenis on off lak tu...

Semalam bawak ke klinik, dapat la ubat 1 beg... Malam sebelum tido bagi makan...

Memang sampai ke subuh dia tido tak sedarkan diri... Tak menyusu langsung...

Pagi tadi pun sebelum pergi kerja try bagi susu, dia tak nak minum...

Agaknya mulut dia terasa pahit kot...

Dengan batuk & selsemanya... Memang kesian sangat saya tengok...

Kalau ikutkan hati, nak je amik EL jaga dia... Tapi Jumaat lepas saya dah EL, takkan hari ni pun nak EL lagi...

So, terpaksa la tinggalkan dia dengan mak mertua saya kat rumah...

Mak mertua saya pun bukan sihat sangat tu. Risau jugak nak tinggalkan tadi...

Mula la rasa menyesal sebab tak teruskan je niat hari tu nak amik cuti tanpa gaji untuk jaga anak...

Nak apply sekarang pun dah tak boleh, sebab cuti tu kena terus (bersambung) dari cuti bersalin... huhu

Ni 1st time Summayyah demam lama... Masa kena cucuk yang lepas2 pun tak demam camni. Just dedar sekejap, esoknya dah ok...

Mudah2an cepat la baik demam, selsema & batuknya... Kalau tak dulu, masa bangun tido senyum je kat ummi... Sekarang, bangun tido je, terus nangis2 & merengek...

Anak oh anak.....

3 comments:

-Sara- said...

tulah kan sal, sementara nk membesar ni anak2 cmtulahh..sakit demam xleh lari..sara doakn suamyyah cpt kebah yee :)

Ena said...

alahai.. sian summayyah..

cepat baik ye sayang..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannya....baru tau sumayyah tak sihat masa bca posting pagi ni dari sal..moga sembuh sepenuhnye dengan cepat..