Thursday, December 2, 2010

Nak tanya sikit...

Salam...

Tak sempat lagi nak BW hari ni... Agak bizi... Ni japgi kul 12.30 nak kena ke dewan utk acara penutup kursus...

Just nak tanya ni kalau sesiapa tahu la... Ibu mengandung leh ke mandi / berendam dalam swimming pool??? Maap la ye tanya soklan camni...

Sebab pernah terbaca artikel pasal ibu mengandung tak leh berendam dalam s/p... Tu pun masa kandungan dah masuk umur berapa ntah... Saya kurang ingat lak...

So, kalau ada sesiapa tahu tolong la share ye... hehe

Thanks...

Ok la, dah kena panggil turun nih... Daaaa....

8 comments:

-Sara- said...

sal,setahu sara org prgnnt mmg elok sgt berenang, klo mat salleh lagilah mmg dorg galakkn org prgnnt berenang n ade yg bersalin dlm kolam pon ade tau sbb dorg kate sgt bagos!

xtaulah plak pndgn org lain mcmne..

Ena said...

hah? yer ker? akak pun tak tahu la jugak.. soweee dear!!

Marsha~ said...

ish.. boleh je kot......... ape lak takbleh..

Cz Aina said...

ha ah xboleh..
sbb mak sy penah cter, dulu die mandi kat tasik mase pregnant kan sy.
pastu kene jerit dgn nenek mcm nk gler..
"KO NK SUH BUDAK DLM PEROT TU LEMAS KE APE??"
mcm tu la kot, berdasarkn cerita mak sy..sedikit lupe..

Fieza79 said...

mmg la org2 tua mmg tak kasik berendam lama2 dlm air...tp kalu mengikut sains..bole kot...hehee

mat saleh bersalin dlm air tkda pon anak lemas..ni kan plak baby yg msh dlm kandungan...

pN.rOs said...

takde masalah pon berendam tu tapi tak elok kalau di tempat terbuka dibimbangi kuman...
berenang memang baik untuk proses kelahiran nnti....
malahan ada ja perkenalkan kelahiran dalam air. tapi airnya mesti bersih.
soal anak lemas ke apa tu tak betul. baby lam kandungan pon mmg dok dalam air kan?

Yan said...

Salam,

mmg di encourage kan . supaya senang bersalin

mamalieyna said...

oooh ye ke..kak eina tak pernh dilarang lak, masa peknen arif dulu around 7 bln gitu, balik kg, berendam je dlm sungai lama2, mak tak marah pulak..hehe..