Monday, December 20, 2010

Kepala ting tong sudaaaaa.....

Salam...

Pagi2 lagi kepala dah rasa ting tong.. Gara2 tak cukup tido...

Semalam sambil layan tv, layan tenet jap.. Tapi punya la lembeeeep tenet semalam sebab ada problem apa ntah... Nak login blog pun tak leh... adeh...

Sedar2 dah kul 1 lebih... So, terus kemas2 & masuk tido... Badan pun dah rasa letih je sebab semalam tak berapa sihat sangat...

Sekali baru je nak lelap mata, dengar Faris berdengkur... kuat yang amat, macam org besar la dia berdengkur...

Dia pulak selsema, tu yang tido nafas kot mulut tu...Saya alih posisi tido dia pun still dia berdengkur jugak...

Ekceli dah beberapa malam jadi camni... Dia berdengkur kuat & asyik terkejut sambil nangis2 & tendang2 katil...

Kesian sangat rasa. Tapi saya sendiri pun tak tau nak wat apa lagi... Ubat selsema pun dah bagi, madu + jus kurma pun dah bagi...

Tapi camtu la... Bila cuti panjang, selsema kering la. Masuk je balik taska, mula la berhingus balik... Kalau pergi jumpa doktor pun semua akan cakap benda yang sama "Normal la kalau hantar ke taska, selsema akan berulang..."

Abih, camna nak wat lagi... Semalam memang tak leh nak tido la... Rasa bersalah kat anak pun ada. Macam dia terabai je...

Tapi tu la, takkan nak berhenti kerja kot... Tambah dalam keadaan & zaman yang sekarang ni... Sana sini nak pakai $$$... Ansuran kereta lagi, PTPTdot dot lagi... Nak bagi duit kat mak ayah lagi...

Takkan nak harap suami semata2... dia pun ada banyak tanggungan...

Adeh, serabut tol kepala semalam... Rasanya dalam kul 3 pagi jugak la baru terlelap. Tu pun terjaga jugak la sekejap2 bila faris terkejut...

Sudahnya, alarm bunyi kul 5 lebih pagi tadi badan rasa berat sangat... postpone sampai 6 lebih... hehe

Kalau hari Sabtu & Ahad lepas leh la jugak lelap jap mata lepas solat subuh... Tapi hari ni???? Kena pergi kerja daaaaa....

Tu yang kepala rasa ting tong sangat2 nih....

Ops, terlebih membebel lak pagi2 Isnin ni... Dalam dok sakit kepala leh lagi membebel panjang... hehe

Ok la, nak letak2 kepala jap. Bos tak ada nih, pi meeting... Leh amik kesempatan jap... hehe

Daaaa...

** Ada sesiapa tak yg tahu kat mana klinik pakar ENT yang ok area dekat2 ngan Putrajaya nih selain An-Nur??? TQ...

7 comments:

bunga_ros said...

cian anak wa.. Dia susu badan lagi x.. Klu susu badan, wa try amik vit C.. Dalam 1000mg sehari.. sbb vit C elok tuk baik pulih sel dlm badan.. Kita cube ikhtiar ape yg mampu yek.. smg kuat semangat sokmo.. anak Ros pun br pas baik demam & selsema..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ros,

dah tak nyusu badan dah... umur pun dah 2 tahun lebih... huhu

tu la, akan diikhtiarkan lagi....

syariza09 said...

Sian pula ngan Faris, tu mesti dia pon x tido lena sbb idong tersumbat, susah nk napas

Fieza79 said...

mcm tu la masa anak2 kecik dl..bersusah berjaga smpai ke pagi..tp nanti dh besor suma nya bisa beress...hehee

Ena said...

sian kat faris..
memg kalo kena selesema camtu jenuh la tak leh tido lena.. akak ni pun kalo selsema kompem kena tido kat luar sorang2 sambil berselubung.. kipas ke apa ker tak leh on dah..so, kalo kena kat anak2 lg la kesian kan!..

akak selalu buh vicks kat batang idung kasi panas.. lega la kejap.. pastu tersumbat la balik..

tak silap ada sejenis ubat yg dijual kat farmasi utk budak2 yg selesema.. leh guna utk sembur kat hidung kasi lega.. berbentuk spray kalo akak tak silap..

bunga_ros said...

Klu dh xsusu badan mungkin wa bleh cari vit C yang sesuai tuk anak2 sebaya tu.. Ros pnah dgr beberapa jenama yg ok..

bunga_ros said...

eNA ~ Mungkin Ena pun bleh kasik vit C untuk Faris.. Vit C bagus tuk badan.. terutama sekali yg sll kna selsema.. Kakak Ros pun camtu gak.. sll selsema.. Bangun pagi je musti bersin2.. cian betui..