Wednesday, December 22, 2010

Daripada-Nya kita datang... Kepada-Nya kita dikembalikan...

Salam...

Pagi2 lagi dah dapat berita sedih...

Husband kawan saya tu dah meninggal pagi tadi dalam kul 1 lebih...

Maybe japgi dalam kul 9 lebih kot staf2 office akan pergi ziarah arwah...

Saya pun mungkin join... Harap2 dapat la kontrol empangan air mata nanti...

Serius terkejut... Tapi diaorang cakap semalam memang husband dia dah kritikal...

Tak dapat saya bayang camna la kalau saya kat tempat dia. Dah la anak2 kecik2 lagi... Yang sulung baru umur 4 tahun lebih. Yang no. 2 baru 2 tahun lebih... Dah tu, bakal dapat yang no. 3....

Baru je last week dia dok happy ceita pasal dia dapat sambung study... Saya cakap "Rezeki anak dia yang no.3..."

Entah la, dalam hidup ni kadang2 kita tak dapat jangka apa akan berlaku pada masa akan datang... Dan kadang2 semuanya berlaku dalam sekelip mata...

DIA Maha Berkuasa & Maha Mengetahui...

Semoga dia tabah menghadapi dugaan ini...

Ok la, nak breakfast jap nih... Tak makan dari tadi... Kang saya lak yang pengsan...

Ok, daaaaaaa....

8 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

meremang bulu roma baca
somi dia sakit ape?

yela kan..kita tak tahu bila akan dijemput..

semoga roh dia ditempat dikalangan org beriman..aminn

Ena said...

Innalillahiwainnailaihirajiun...


Takziah buat mereka..
Ya Allah.. moga diberi ketabahan pada kawan sal tu.. kesian sangat..

betul kata sal tak tahu nak kata apa kalau kena pd kita nie..

ciK mOt ©™ said...

al fatihah..sedihna...sana sini ada berita kematian...moga roh arwah ditempatkan dikalangan orang yanng beriman...amin...

bunga_ros said...

sampaikan salam takziah wat kwn wa tu.. Smg dia diberikan kekuatan & ketabahan tuk mengharungi ujian Allah ni.. Amin..

Fieza79 said...

walaupon asben kwn kita yg meninggal..pasti empangan air mata nanti tk dpt di kawal2...sian pd kwn tuu..salam takziah ye pd dia..

~SHiLA~ said...

siannye mbe sal..
ank kecek..peknen lg tu..

syariza09 said...

Takziah utk kawan Sal.
Sya pun sensitip kalo dengar crota2 mcm ni, laju jer air mata nk kuar. Kekadang tu mmg terbayangkan kalaulH kIta yg ada kt tempat dia, mcm mana agaknya.

Semoga kwn Sal tabah hadapi ujian dariNya

-Sara- said...

yg sal cite smlm tu ke? innalillah...tuhan lbh sygkn arwah..semoge die tenang disane..amin