Friday, December 24, 2010

Kije makan je ye...

Salam...

Dah petang jumaat pun... Esok cuti... hehe

Sekarang ni tengah dok menahan kesejukan yang amat sangat... Orang Kedah kata 'sejuk gedi'....

Habis rasa kebas tangan & kaki... Bak kata orang 'sejuk sampai ke tulang hitam'... (betul ke ayat saya ni???)

Maybe sebab tadi hujan lebat kot kat luar nun... Dan bila sejuk2 nih mula la asyik rasa lapar je... Walaupun tadi dah makan nasik, pastu makan cucur pisang + cucur udang...

Ni dah rasa lapar balik dah... hehe. Terus la jadi rajin nak wat nescafe panas... Sejuk2 camni best rasanya minum air panas...

Kawan2 nak sket??? Jemput minum ye... hehe. Dan haruslah bukak tin biskut untuk makan biskut kering cicah air panas... jemput makan.... :)

Aisyeh, kije makan je ye.... Tapi berat badan sekarang ni tak berapa nak naik lak... Check up hari Rabu ritu berat saya 57kg je...

Rasanya kali ni berat badan last sebelum bersalin cam akan sama je ngan berat badan masa bersalinkan Faris dulu... 61.++ kg...

Ni pun dah masuk minggu ke 31... Means lagi 4kg sama la berat ngan berat masa 1st bersalin dulu...

Dan mungkin jugak baby kali ni berat lebih kurang cam Faris la kot. Tak pun kecik sket...

Harus la berpantang betul2 kali ni... Orang kata, time berpantang ni la kita nak turunkan berat badan & kecikkan sket saiz mana2 bahagian yang patut...

Dan angannya adalah nak dapat balik berat badan macam masa zaman muda mudi dulu... (tua dah ke???)... Ala, rasanya sama je berat sebelum kawen dulu ngan pas kawen... 47-48 kg...

Tapi ada satu ni yang sangat la teringin nak wat... kecikkan sket pipi yang bambam ni... Bila tengok orang lain pakai shawl & tudung syria nampak cantik je terletak kat muka diaroang...

Ye la, muka dah comel... pakai apa pun comel la kan... Tapi kalau saya pakai, nampak chubby semacam je rasa... adeh...

Tu la, dulu2 masa zaman skolah asyik la gelak je kerjanya... Orang kata, kalau banyak gelak/ketawa nanti muka jadi tembam...

Tapi saya wat tak reti je... tu yang muka jadi tembam tu... Padan muka dengan saya... hahahaha (ketawa lagi...)

Dah, dah... melalaut merapu meraban lak...

Ok la, selamat berhujung minggu ye semua... Esok saya ada satu misi... Kalau dah berjaya misi tu nanti saya up kat entri yang akan datang ye...

Till then, daaaaaaa....

8 comments:

Ena said...

heheh..
Akak ni pun sama masalah tang pipi.. tembam! huhu
dan lengan jugak! sendat je rasanya .. kena diet la pasni.. tp tak jugak menajdi2.. hahaha..

Selamat bercuti sal.. :D

Fieza79 said...

kita suka makan byk..smpai mengahh..hehee tp tanak bambamm...huhuu

selamat berhujung minggu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mak yong mcm tula
makan je kije

eh, if tembam skit pon ok ape..comel

wah, berat sal takdela byk sgt nek ye..besnye

Asrul "iLham" Sany said...

makan saje...
curves tu seksi... ;)

-Sara- said...

sal, bestnye kurus cmtu! bkn cm sara ni, budak gemut! eei benci! :(

Hanis Azla said...

sekarang ni masa utk makan so makan aje apa yg teringin tu.. nnt masa pantang yg teringin pun kena reject.. he..he.. akak ni sejak bersalin anak pertama sampai yg ketiga, tak dpt2 nak balik berat asal..

hasrul hassan said...

Salam .. apa agaknya yer misi tu?

http://hasrulhassan.blogspot.com

bunga_ros said...

Stuju ngan Asrul.. mkn je selagi ader selera.. yg penting makanan tu berkhasiat la..