Tuesday, December 21, 2010

Tanya sama pokok, apa sebab goyang....

Salam...

Hari ni terlebih segar bugar rasa... Siap ada mood nak 'calit warna2' kat muka nih... hehe

Mana tak nya, semalam sebelum kul 10.30 p.m tiga2 beranak dah 'hanyut'... Dah tu faris tak bangun mintak susu pun semalam... bagus2... hehe

Semalam, balik je dari kerja ingat nak masak terus... Tapi rasa sakit kepala + ngantuk sangat. So, baring2 & lelap la jap...

Tak la lena pun, dok dengar faris ngomel sorang2... "Ummi tidoq... ummi tidoq...". Sambil ngomel sambil dok makan keropok ikan & tengok tv sorang2...

Sian dia, ummi tak layan.

Lepas maghrib baru start memasak. Lepas makan apa semua dok la lepak depan tv dengar berita... Tetiba je faris bangun sambil nyanyi2...

Mula2 saya tak dapat tangkap apa yang dia nyanyikan tu... Lama2 baru la tau... rupa2nya dia dok nyanyi...

"Awan nanti kata, aku kandung air.... " pastu entah apa2 perkataan yang keluar pun dah tak faham... Asyik la dok nyanyi lagu tu sampai pagi tadi masa on d way nak ke taska... hehe

Macam2... Dah tu, siap wat gaya2 lagi... hehe...

Ok la, nak turun jap pi beli lunch... Dah kelaparan sesangat ni... Minggu ni memang makan sket2 je... Maklum la, esok nak kena pi check up...

Kang berat naik lebih dari sepatutnya lagi, kang kena bebel lagi...

Ok la, daaaaa...

**saja letak tajuk entri camtu... sebab dok teringat faris dok nanyi lagu tu... hehe

**Berat naik pun kena bebel, berat turun pun kena bebel... susah tol..... kadang2 nak je cakap, "Abih, dah kalau saya lapar takkan la saya nak tahan lapar je kot... Dah nama pun mengandung..."

6 comments:

syariza09 said...

hehe...kalau nurse tanya, bg ja jawapan mcm tu...mesti nurse terkezuttt

Fieza79 said...

sal..mmg sweet je kan dgr anak2 nyanyi lagu yg satu ni...Irfan pon suka nyanyi lg tu..

bunga_ros said...

Tahniah wa.. Ros br tau.. dh brp bln.. Jgn miss mkn vit, asid folik, kalsium.. tuk kesihatan di ms dpan.. Byk plak bebel.. Hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sape yg marah berat naik masa ngandung tu? bak mai sy penampor sebijik


alor cute je
sian dia men sorang2..ehehe

-Sara- said...

haha, btolla sal, klo lapar xkn nk tahan jee..mkn jela,pedulik ape! :P

axie said...

azie pon suka nyanyi lagu tu kat hafiy..kusyuk jek dia dgr ;)