Wednesday, December 22, 2010

Hari yang memenatkan....

Salam...

Rasa macam nak patah pinggang pun ada...

Mana tak nya, tadi pergi check up, tunggu dari kul 11, kul 1.15 baru nombor saya dipanggil...

Tu nasib baik 2 jam je... Akak kat sebelah saya tu dari kul 9 dia tunggu... Lagi kesian... Ada lagi sorang tu, dah la peknen, dukung anak kecik lagi... Lagi la kesian.

Bila tengok orang lain lagi lama tunggu dari saya, saya rasa cool la sket. Tak la rasa nak marah... hehe

Tapi tadi memang kelaparan sesangat sampai rasa sakit kepala la.. Dah la pagi tadi breakfast biskut kering je...

Kali ni semuanya ok je... Berat saya hanya naik 900 gm je... Sepatutnya naik 1.5kg... Tapi nurse tu tak kata apa pun sebab dia pun tadi tengah kejar masa lunch dia...

Selalunya akan tanya kita, sihat ke ada masalah apa2 ke... Tadi just check2 yang rutin, pastu bagi date untuk next appointment... Erm....

Pagi tadi dalam kul 9 lebih pergi ziarah arwah. Tumpang je member2 office yang pergi.

Ramai la jugak yang pergi. Sampai je saya dah start ketap (gigit) bibir. Salah satu cara saya nak control perasaan sedih & daripada menangis...

Mula2 tu ok lagi, tapi bila sampai je turn saya nak bersalam ngan member office saya tu, tengok je muka sayu dia otomatik laju je air mata ni mengalir...

Puas dah saya control & ketap bibir (nasib baik tak putus bibir I, youuuu...), tapi still air mata tu mengalir. Dah tu, bila je member office saya ni tengok saya nangis, terus dia pun nangis jugak...

Terus saya rasa bersalah. Ye la, sepatutnya saya bagi kekuatan kat dia, ni saya menambah kesedihan dia lak... Terdetik kat hati "kenapa la aku menangis...."

Kononnya masa salam tu nak cakap kat dia "Sabar banyak2, kuatkan semangat...", tapi tak terkeluar dari mulut.

Dah tu, keluar je dari rumah dia semua orang tengok saya... Malu giler... Seluk poket jeket, sekali lupa bawak tisu daaaaa... Jenuh lap air mata guna jari... hehe

Ok la, dah takmo sedih2... Kang saya dok terbayang muka anak2 dia yang masih kecik tu, mau mengalir lagi air mata...

Kat luar nun gelap gelita. Hujan dah mulai turun... Mungkin turut menangisi permergian arwah.... Al-Fatihah... Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang beriman...

Kepada kengkawan yang tingalkan komen untuk entri pagi tadi, terima kasih banyak2...

Till then, daaaaaa....

2 comments:

mamalieyna said...

Innalillah...husband mmber dh meninggal ye..Al-fatihah buat arwah..issh dah la tengah peknen ye..kesian..tk terbayang keadaan mmber sal tu camna..

Ena said...

sian kan..
kena pulak kat kawan sendiri..
moga kawan sa tu diberi kekuatan dan ketabahan membesarkan anak2..