Wednesday, November 3, 2010

Cepat la masa berlalu...

Salam...

Baru sehari tak jenguk dah macam2 cerita yang saya terlepas...

Sekarang ni dalam keadaan down... Separuh jiwaku pergi... (Layan blues jap pagi2 ni...)

Faris sekarang ni tengah on da way balik kampung ngan tok (mak saya) & mak long dia serta sepupu2 dia...

Tinggal la saya sorang2... Abahnya pun tak ada, outstation... Adeh, tak boleh nak imagine camna nak dok sorang2 nih...

Semalam masa dok packing baju & barang2 Faris dok nangis sorang2... hehe. Sambil packing sambil nangis...

Masuk bilik tengok dia tengah tido, nangis lagi... Adeh... Banjir satu rumah malam tadi... (ye lah tu...)

Al-kisahnya, Faris kena hantar gak balik kampung sebab dia kena campak... Semalam saya mc sebab kurang sihat. Kebetulan lak Faris pun tak berapa sihat.

Mak saya la yang perasan badan faris penuh ngan bintik2 merah. Mak kata jadi campak halus. So, semalam dalam tak berapa sihat tu (batuk, selsema & sakit kepala) drive jugak la ke Darussyifa' nak ambil air penawar tuk Fairs...

Sampai2 tu punya la ramai orang. Tapi rezeki kami agaknya, nama Faris dipanggil awal...

Jadi untuk mengelak saya dijangkiti campak jugak, makanya Faris pun kena la ikut tok dia balik kampung. Lagi pun cuti saya pun dah nyawa2 ikan.

Kalau abah ada boleh la suruh dia amik cuti jaga Faris...

Tadi masa keluar ruamh nak datang kerja Faris siap dok sebut2 "Bye bye ummi"... Happy je sebab dia ingat nak pergi berjalan...

Tak tau yang dia nak kena balik kampung. Risau jugak nanti dia tercari2 saya & abahnya. Pagi tadi pun jaga je dari tido tengok saya tak ada kat sebelah dok panggil "ummi, ummi..."

Habis mandi pulak dok tanya "Ummi, abah mana?"... "Abah tak dak, abah kerja"... Dia jenguk ke toilet... "Abah kerja??" tanya lagi...

Tiba2 rasa susah hati lak nak lepas dia balik kampung... Sian dia... Naisb la 2 minggu je...

Harap2 dia ok2 la kat kampung nanti...

Ok la, nak sambung layan blues nih... (banyak la nak layan blues... kerja bertimbun2 atas meja ni nak kena settle...)

Till then, daaaaaa

11 comments:

Fieza79 said...

skrg ni mmg musim ke demam campak...sian si kecik tu kena pisah kan sekejap...mesti sunyi sal kan...

~~zaa~~ said...

ololoo ciannya...takpe salwa, kang berjangkit kang susah..kejap ye tu..sabar ye..

mamalieyna said...

org peknen mmg sgt tak elok kalau berjngkit kena campak! harus elakkan! so...terpaksa la redha ye sal...huhu..tak lama, 2 minggu je...(huhu...nasihat org bleh la, akak sndiri..ngee...tak bleh3x.. =P)! apapun kena berkorban skrg ye..kalau dh kena nnti lg susah tau! sbb leh effect kandungan!

-Sara- said...

ala ciannye faris, hop cepat sembuh ye :)

smp arini sara pn xpenah g pisah ngn syaqir, msti sedeh punye..huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Fieza79:

Entah la, mungkin la kot... jangkit dari siapa pun tak tau la..

tu la, sian kat dia..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Zaa:

tu la, nasib tak sampai 2 minggu... tak sabar dah nak balik raya haji ni... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mamalieyna:

Tu la pasal, kalau tak sebab sal peknen ni sal jaga je sendiri faris tu...

Tapi tu la, sedih rasa bila dok teringat nanti sure sunyi je...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sara:

Memang akan sedih punya. Tambah bila balik rumah tengok menan dia, baju dia... sure nangis... :(

syariza09 said...

kalo kes mcm ni, x leh wat apa la. Kalo berjangkit susah juga tu. Tak pa lah Sal, pikirkan smua ni buat utk kebaikan. Bknnya saje2 nk bpisah tp keadaan yg memaksa
*tenangkan fikiran yaa**

Ena said...

alahai.. siannya..
lama gak 2 walaupun 2 minggu. kalo akak la mesti akak yg rindu2an.. yerla.. lainmcm kan terpsisah ngan anak nie..
tak pe ye sal..take care yeh! awak sorang2 tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sedih plak baca kisah sal ni
dugaan gak tu nak pisah ngan anak
sib baik faris tak netek..if tak, lagi naya tau..tak leh tido punyer if tak bau asham ibu...uhuh

takpela sal, kene tabah. u go gurl!
utk kebaikan faris n sal jugak kan
lagi2 ngah peknen ni
if kene penyakit yg gatal2 camtu mmg renyah gak tu