Thursday, December 3, 2009

Okey ke??

Salam...

Lama betul bercuti kali ni... tak dak mood nak update blog... plus sakit kepala kembali menyerang... Sebelum nak membebel lebih panjang, sesaje je letak gambar kat bawah ni sebab berkaitan la jugak dengan bebelan hari ni...

Okey ke kalau camni???
Haa, apa dia?? Ok apa???
Ok ke kalau cheq pakai specs??? hehe




last week, hari isnin, cheq telah dilanda sakit kepala yang amat sangat. dari pagi sampai ke petang. mula2 ingat nak bertahan je, tak mau makan ubat (konon2nya tak mau bergantung pada ubat la...) tapi petang tu rasa dah tak tertahan dah, telan jugak la ubat (migraine+relaks otot). Tapi malangnya, langsung tak berkesan. cenggitu jugak rasa sakitnya...

Esoknya (selasa) masih sakit. so, decide nak pergi check balik ngan doc tu. nak tanya, apasal sakit tak hilang gak lepas makan ubat. sampai kat klinik tu, tertera perkataan CLOSE... Herm, camna nih???

Terus gi klinik lain. Pas check semua, doc tu kata maybe bukan migraine. so, dia suruh cheq check mata sebab sebelum ni memang cheq pernah pakai specs. Doc tu bagi ubat tahan sakit. Dia kata kalau mata ok, pastu makan ubat pun tak hilang gak, kena datang balik untuk buat ujian seterusnya (utk check apa yg tak kena sebenarnya).

So, masa balik kampung hari tu sesaje je la gatal2 masuk kedai specs utk check power mata... Pas check semua, cheq diberitahu yg cheq ni ada rabun jauh... so, dia tanya nak buat specs tak? cheq kata "nanti la saya fikir dulu"... hehe...

yang sebenarnya malas nak pakai specs... lagi pun kanan+kiri tak sampai 200 pun, kira tak kritikal sangat la kan... plus, cheq dah jarang drive sekarang ni. pergi balik kerja nana cheq hantar & jemput...

tapi tu la, sampai ke hari ni dok menanggung sakit kepala nih... makan ubat tahan sakit tu, hilang la sat rasa sakit. lepas beberapa jam, muncul balik... Ingat esok nak pergi jumpa doc tu, tanya patut tak buat specs sebab rasa macam tak perlu pun sebenarnya... ye la, staf kat kedai specs tu sure la suh kita buat, sebab bisness kan...

kalau doc suh buat, baru cheq akan buat.... tapi tak dapat la nak bayang muka bila pakai specs ni.. ye la, dah 6 tahun tinggalkan dunia cermin mata nih... rimas la bila ada benda yang dok sangkut kat telinga & hidung... dulu pakai pun sebab rabun 200 lebih... tu pun pakai masa dalam kelas & masa study je... abih sekolah menengah, specs tu pun hilang ntah ke mana... ngeh ngeh...

ok ke pakai specs nih??? nanti mata sepet, atas hidung ada bekas... tak lawa la... hehe... Tapi mesti ada yg syorkan pakai contac lense?? eei, tak nak la... bukan apa TAKOOOT nak letak menda alah tu kat mata... pastu penjagaannya renyah sedikit...

ok la, panjangnya cheq membebel ni... tak pa, qado... heheh... ok la, daaaaaaaa....

Selingan:

kalau lawa cenggini tak pa la... hehe


tapi kalau jadi cenggini sapa nak jawab??

4 comments:

Ena said...

he3.. tersenyum sendiri pulak bile bace Sal nyer n3 kali nie..
Bukan aper.. Akak pun sbnarnye kena pakai spec gak.. power kiri kanan 230++.. heh3.. tp x suke la pakai bende alah tuw.. rimas je rase.. dan memang malsa nak bergantung ngan bende tuw je.. tapi pakai hanya bile kene drive je.. sama kan kiter.. He3..

*S*A*L*W*A* said...

ye ke... ngeh ngeh...
kira tinggi gak tu... see, org yg 200++ pun x pakai, apatah lagi yg 100++ je nih... hehe

betoi tu, rimas & sesak... tapi ada org kata nampak bergaya kalau pakai specs nih... bagi sal, xde la...

tapi kalau doc kata punca sakit pala ni sebab x pakai specs, nampak gayanya terpaksa la... hehe

Ena said...

lau cam tu pakai jer la Sal.. he3..

Nak tanya nie.. tau x.. suraya dah nikah arinie.. esok wedding dier.. Sal dtg x..? su kate dier invite sume kwn2 dier kat Putrajaya dulu tp maybe x sempat jumpe sume ms dier g sane anta kad.. datang la Sal.. leh jumpe..

*S*A*L*W*A* said...

tu la, tengok la. ptg ni nak gi check balik ngan doc, pastu minta advise dia camna...

tau, dia ada pos kad kawen dia... InsyaAllah, esok sal pergi. tapi tak tau la kul bape, sebab esok rumah sepupu sal pun buat kenduri gak, kat selayang... pas gi kenduri dia boleh le singgah jap kat rumah sue...

ok kak, kita jumpa kat sana ye...
akak gi kul bape??