Thursday, December 24, 2009

Pagi-pagi lagi dah......

Salam...

Hari ni mood kurang baik sket... Plus sakit kepala dah kembali setelah menghilang agak lama... Baru je semalam dok berasa happy & syukur sebab dah tak sakit kepala. tetapi malam tadi tiba-tiba sahaja menjelma kembali... Tapi tak teruk sangat macam dulu...

Ni nak cerita kisah pagi tadi. Alkishanya masa on d way nak hantar si kecik ke rumah pengasuh dia, camna ntah cheq terlepas jap si kecik tu (tak pegang dia). Masa tu dia dok duduk melutut atas riba cheq. Pehtu nana nak belok kereta & ter'brek' sikit. Terus si kecik tersembam kat dashboard. Berdarah mulut dia... Abih kena tudung ummi... Dah si kecik tu nangis2.... Ummi kena marah... hehe... sori nana, tak sengaja...

Bagi susu, terus diam... Sampai kat rumah pengasuh tu, cam biasa tidurkan si kecik, bagi susu & keluar. Masa nak keluar tu pengasuh tu bagitau yang dia nak amik cuti seminggu minggu depan... Adus, pening cheq. Nak hantar mana?? Nak amik cuti, cuti pun tinggal sehari je. Nak suruh mak datang, baru je ahad lepas mak balik ke kampung... herm....

Pagi2 lagi dah banyak masalah. agaknya pagi tadi jaga je tido cheq pikiaq hal dunia kot... tu yang bermasalah sket hari ni... (",)

Nak hantar taska, tau je la kos dia. sehari rm20. 4 hari rm80... Wah, lari bajet la bulan ni. Dah la bulan ni cheq tak dapat gaji. Jenuh nana cheq... Kesian dia... Nak kena berjimat cermat la bulan ni...

ok la, nak menaip pun tak dak mood dah. nak pikiaq nak buat macam mana ni... daaaaaaaaa....

3 comments:

Ezzah said...

cuba transit kat mana2 pengasuh. Besa diorg charge RM15 sehari. kurang la skit kan dr taska.. :)

Ena said...

La ciannyer.. awat amik cuti sampai seminggu? sib bek pengsuh anak2 akak x pnh amik cuti camtu.. plg lame pun 2 hr je.. yerla x bg cuti kan cam x berperikemanusiaan pulak yeh!tp cam lame sgt lak kan seminggu tuyh! heh3x..akak pulak yg lebey..
kat taska saner RM20 yer 1 hari? Mahal gak ekk.. camtu kene la potong wit gaji pengasuh..eh camtu leh ker? heh3x.. sowi..
Sabaq naaa...

*S*A*L*W*A* said...

ezzah:

tu la... nak kena cari la nih... entah sempat entah tidak...
cuti 3 hari ni nak kena la mencari... hehe

thanks 4 d idea...

kak ena:

dia kata nak rest... herm, dahbayar pun duit hari selasa haritu... xpe la akak, malas nak berkira... kang orang jaga anak kita cenggitu2 je... susah jugak... ha ah, kat sini mahal sikit...

ingat next year nak hantar ke taska la... faris pun dan besar sket... hehe