Monday, December 7, 2009

Penatnya...

Start dari balik dari kampung hari tu sampai la ke hari ni, rehat macam tak berapa nak cukup je...

Masa nak balik ke sini hari tu, sampai pagi dalam kul 5 lebih... Just imagine la, bertolak dari kampung dalam pukul 8.00 malam... Fuhhh, 9 jam??? kalah naik keretapi lagi... ini semua sebab jalan tersangatlah jamm... Perjalanan yang sepatutnya hanya mengambil masa dalam 4 ke 5 jam telah menjadi 9 jam...

akibatnya, sepatutnya hari Isnin tu cheq dah start keja, terpaksa amik cuti kecemasan sebab dah tak larat nak buka mata, pastu letih gilossss... nasib baik la bos memang cuti hari tu, so tak ada masalah la...

pastu my MIL datang hari rabu lepas. And Sabtu lepas, ada kenduri kawen my nephew lak kat selayang. and adik beradik sebelah nana telah bermalam di rumah kami... fewww, penat weh... bukan apa, cheq tengah sibuk mengemas rumah sebab nak pindah dalam next week... warghhhhh, letihnya...

kerja-kerja mengemas terpaksa dihentikan seketika sebab nanti kang sedara mara datang umah berselerak lak... herm...

Khamis lepas cheq, nana ngan MIL pergi tengok2 umah... Eksited pulak nak pindah... ngeh ngeh ngeh... semangat!!!! Faris pun bukan main lagi masa kat rumah baru tu, eksited jugak kot... hehe

pastu semalam pergi cuci rumah baru lak sebelum nak pindah barang... sangat busy ye... cepat la pindah... tapi bila dah pindah nanti nak kemas barang2 lak... kuang kuang kuang...

masa tengah basuh lantai semalam, si kecik Faris tak reti dok diam... terpaksa buka baju & seluar dia, pakai diapers je takut basah baju. Siap renang2 lagik masa chek basuh lantai tu. Buat kuak rama2 la, kuak lentang la... haha, kelakar la tengok si Faris ni. Tapi tak ambil gambar pun. Ye la, masing-masing dok sibuk membasuh rumah. Kami berdua je membasuh rumah, penatnya...

ok la, nanti cheq update crita pasal umah baru okeyh... till then, daaaaaa....



6 comments:

~mama aiman~ said...

baru beli umah ke salwa?? kat mana nak pindah tu??

*S*A*L*W*A* said...

takde la, rumah pinjaman (kuarters)... atas nama suami lak. yang sekarang atas nama salwa... kat presint 11...

tak beli dah kot umah kat sini sebab dah beli kat kampung... tak mampu la nak beli 2 buah sekali gus... hehe

nABiL said...

oo,,,pindah umh lak...makin jauh sikitla g keje ek..

*S*A*L*W*A* said...

kak bee:

ha ah, jauh nun pulak kali ni... dahletih la pindah randah ni... hehe...

ada masa datang le ke rumah ye... hehe

Mr ProPiTo said...

power renger pun letih gak..hak3..
:)

*S*A*L*W*A* said...

mesti la, power ranger pun manusia biasa jugak...