Monday, December 21, 2009

Tensyen sekejap...

Salam...

Salam tahun baru untuk semua...

Awal2 tahun lagi dah tensyen... Apa la cheq ni... Bukan tensyen sebab apa, sebab gaji bulan ni tak masuk... Just imagine la, sabtu lepas bawak mak & family cheq gi jejalan... Niat di hati nak shopping2 la sket, dah lama tak membeli baju & kain pasang...

Sekali pergi la ke atm untuk mengeluarkan duit... Sib baik la cheq check baki dulu... kalau tak, jenuh... Sekali terpampang baki +++ . Terkezut cheq. Aik, ni baki duit sebelum2 ni... Aduhai, gaji sangkut la pulak... Nasib la duit gaji bulan lepas banyak lagi... hehe... Lepas la nak shopping2... (",)...

Pagi tadi datang je kerja terus call opis lama tanya apasal gaji sangkut. Diaorang suruh check ngan HR opis sekarang. HR sini kata gaji cheq tak masuk bulan ni sebab opis lama hantar lpc lambat... So, diaorang tak boleh nak buat pembayaran gaji untuk this month... And ayat seterusnya yang keluar dari mulut officer tu amat menensionkan cheq.. tau tak dia kata apa? GAJI UNTUK BULAN NI AKAN MASUK BULAN DEPAN... maksudnya cheq kena tunggu lagi sebulan...

wah wah wah... parah la nana cheq nanti, terpaksa jadi banker jap... heheh...

takpa la, think positive ok... next month dapat gaji berganda... (",)... (ayat nak sedapkan hati...)

ok la, dah malas nak menaip. Bukan dapat gaji pun... hehe (tak de la, lawak je)... ok, daaaaa...

4 comments:

Ena said...

Ciannyer..hu3x.. tumpang sekaki..
Tp Ok la tu Sal.. akak nyer sepatutmyer kenaikan gaji tahunan bulan 7 aritu x dpt2 lg.. sampai last month.. Ader mslh kat kew.. dorg dah terhilangkan akaknyer personel file.. kew 8 akak dah ilang.. hu3x.. cian akak kan..
x per la..sat g nak check la dah masuk ke blm.. dengar citer dpt sekali denngan duit rm250 tu kan.. wlaupun x banyak blh la.. Alhamdulillah..ader gak duit gaji

*S*A*L*W*A* said...

ye ke... cian jugak le...

tapi kan akak, tu gaji je... sebenarnya banyak lagi tunggakkan yang saya x dapat... (kenaikan gaji since last year + cola sepanjang kerja kat KL) hehe...

kalau dapat nanti kayo pok cik... hehe

nABiL said...

hehe..sabor yer...nanti dpt duit berganda2..lagi kaya tu..huhu

*S*A*L*W*A* said...

sabar tu memang la tengah sabar... kalau tak dah kena orang yang buat tu... hehe

tapi bila mengenangkan banyak hutang & tanggungan nak di bayar, pening jugak kepala nih...

mana nak bayar PTPTN, duit kereta, duit pengasuh lagi... adoi la...

nasib baik la ada suami. kalau tak, mati kutu jugak... hehe