Thursday, November 26, 2009

First time nih...

Sebenarnya dah lama nak buat entri pasal cerita nih... tapi asyik tangguh je... hehe... memandangkan sabtu lepas cheq telah pergi ke w/h sale buat kali kedua, kali ni kat P.U.R.E.E.N. lak, combine sekali la noh... hehe

Alkisahnya, cheq dapat tau yang M.Y. D.E.A.R. ada buat w/h sale pada 29/10/09 hingga 08/11/09, so cheq telah memujuk nana (panggilan manja org penang utk suami) pi w/h sale tue... Sebab utama cheq nak pi adalah nak beli stroller baru utk faris memandangkan stroller dia dah tak muat untuk dia... hehe

Kami sampai kat situ dah petang pun sebab faris ketiduran pagi tu sampai la petang. Masa sampai tu punya la ramai orang... bersesak-sesak la jugak... Banyak betul stroller, rambang mata nak pilih... hehe... Pilih punya pilih, last sekali decide nak beli yang ini

Pastu masa cheq dok pilih stroller, nana cheq dengan faris pulak rupa2nya tengah dok ushar mini bike nih... herm... mula2 tak mau beli, last2 tergoda jugak... amik warna merah jugak, sedondon dengan stroller faris...

Dah bayar semua, masa tengah tunggu diaorang pasang stroller tu, tetiba je rasa cam tak puas hati lak ngan stroller nih. macam tak berkenan lak... hehe... teruk betul cheq ni... sangat cerewet okeyh... hehe

Tapi nak buat macam mana, dah bayar pun... Pastu settle semua bergerak balik...

**********************************************

P.U.R.E.E.N W/H SALE

Sabtu yang lepas, pagi2 dah bersiap2 untuk ke PJ sebab nak serbu P.U.R.E.E.N w/h sale... hehe... dalam pukul 8.45 am gerak dari rumah... Sampai area PJ dalam kul 9.15 am... Cari la jalan yg macam dalam google map tuh... 3,4 kali jugak la pusing2 kat tempat yang sama cari jalan tak jumpa2... ye la, first time sampai sini. tengok jam dah nak dekat pukul 10.00 am pun... cheq cakap kat nana "herm, mesti dah ramai orang. habih la baju yang elok2 orang dah kelas2"... Berhenti kat stesyen minyak, tanya orang kat situ. boleh dia kata. "ni jauh tempat ni. Kat taman tun", tensyen je cheq dengar... Sabaq je la. Apa la orang tu, tempat kat area situ pun tak tau ka??

Last2 cheq cakap kat nana "jom balik la, mood dah hilang", nana kata "sabaq la, kita cari lagi. awai lagi ni. bukan nak pi mana2 pun lepas ni"... Baguih betui nana cheq ni. sangat sabaq, terutama sekali dengan perangai cheq :)... Tu yang cheq sayang sangat tu... :)

Last2 tanya dekat sorang lelaki tu, dia bagi direction. dekat je dari situ rupanya. pastu ada sorang perempuan menyampuk "nak pergi P.U.R.E.E.N. ke?' nana cheq angguk. dia bagi satu lagi direction yang lagi senang. pastu apa lagi terus la bergerak mengikut direction yg diberi. sampai dekat lorong nak masuk tu, mak ai... punya la ramai orang... jalan jamm... nana suruh turun dulu, dia pi cari parking.

cheq pun turun masuk ke dalam... ramainya orang... pergi kat bahagian baju, fuhhh rambang mata cheq habaq... ada pakaian dari RM1.00 sampai la RM20 lebih kalau tak silap. terus je cheq terjah yang harga RM1.00 tu... Sambil dukung si kecik tu. macam nak patah je tangan, punya la berat. pastu tak mau dok diam... call nana suruh cepat sikit. cheq dah tak larat... hehe...

sampai je nana, apa lagi cheq pun terus la pilih baju yang berkenan di hati... hasil ragutan seperti di bawah... tadaaaaa...

short pants yang berharga RM1.00 je...

Baju lengan panjang beli sehelai je sebab jarang pakai pun... saja beli buat spare..

Sangat puas hati la pi P.U.R.E.E.N w/h sale nih... Berbaloi2... Tambah lak time hujung2 gaji nih, berbelanja secara berhemat... hehe... Kira ok la, nak buat baju basahan je, pakai kat rumah pengasuh. baju faris banyak yang dah fit... hehe. tapi banyak baju baby gurl la yg cantik2...

Ibu2 yang tengah peknen tu memang sangat sesuai beli barangan utk baby kat sini. Cheq tengok diaper beg dia RM9.00 je, kat shopping complex hari tu cheq tengok RM40.00 (jenama yg sama, sejibik)... tu dia aih, punya la beza harga... nanti untuk next baby nak pi lagi la.. hehe...

6 comments:

Ena said...

A'a.. murah nyer w.sale PUREEN tue yer Sal.. Jeles lak nengok nieyh.. Dah agak lamer gak nie x shopping baju anak bujang akak tuw.. cian dier..
Wahh siap beli Motor sekali yeh.. Mesti rambang mater g kat situ kan..

Salam Aidil Adha..

*S*A*L*W*A* said...

iye kak, murah sgt2... beli baju untuk faris dalam 10 pasang, pastu short pants & t-shirt, tak sampai seratus pun... mana nak cari.. kat sogo pun x dapat tau... hehe

sama la, Selamat Hari Raya Aidiladha... tak balik kampung ke??

Ezzah said...

wahhh...bestnyaaa...nnt kalo ada w/h lagi bgtau leee.

*S*A*L*W*A* said...

okeyh... no prob... hehe

~mama aiman~ said...

tak pernah pun shopping kat w/h ni.. nampak best.. kalau ada w/h macam ni memang berbaloi-baloi..

*S*A*L*W*A* said...

maz:

nxt time pergi la... memang sangat berbaloi... hehe