Friday, November 20, 2009

Syafakillah...

Betul ke ejaan cheq nih??? Kalau salah please tell me okeyh... Sebenarnya tak tau nak letak tajuk apa kat entri ni, sebabnya 'mim alif lam sin' nak fikir. bukan sesaja nak 'mim alif lam sin' kan diri, tapi sebabnya sakit kepala. pagi tadi cheq telah diserang sakit kepala yg amat dahsyat, dah la banyak kerja pulak kat office pagi tadi, bertambah2 la rasa sakit macam nak terkeluar je isi kepala ni, pastu macam nak tersembul je biji mata cheq ni...

mula2 tu tahan la lagi, tapi makin lama makin sakit, call le cik abang... malangnya dia ada kat site masa tu. katanya dalam kul 11.30 baru balik office... Masa cheq call tu baru pukul 10.30, means kena tunggu lagi 1 jam... perghh, tarik urat sampai belakang kepala...

akhirnya, tepat jam 11.30 cik abang call katanya dah on da way nak datang amik cheq. tapi cheq pulak tengah banyak kerja. cepat2 settle apa yang penting dulu. pastu bagitau kat bos nak pergi klinik. isi borang, terus keluar. Pergi klinik yang dekat2 je, sebab dah sakit sangat nih...

Sampai kat klinik ada lagi sorang je sebelum cheq. Dalam bilik doc tu ada lagi 1 patient. Tunggu punya tunggu, tak panggil-panggil lagi nama. sampai nak hilang la jugak rasa sakit kepala ni... (walaupun klinik swasta, tapi sama lambat macam klinik gomen je)... Tobat, next time tak mau pi dah klinik tu unless takdak choice...

Akhirnya setelah menunggu hampir 20 minit, nama cheq dipanggil. Masuk dalam bilik doc, crita la apa yg patut... Then doc tu kata "migrane"... adus... cheq dah agak dah... herm, dapat la ubat 4 jenis. doc tanya, boleh kerja ke tak? Senyum je, pastu angguk... Ceh, purak2 jadi pekerja baik konon, padahal dalam hati harap dapat MC sebab ingat nak rest je kat rumah, sebab ubat sakit pala ni ialah tidoq... hehe

Pas amik ubat balik umah sat, rileks tengok tv... ilang terus sakit pala... hehe
Pastu terus balik semula ke office sebab banyak lagi kerja yang menanti... Esoknya dah cuti, nak kena settle hari tu jugak...

Herm, bertambah lagi satu sakit.... hari tu dapat gastrik, ni dapat migrane plak... Mudah2an lepas ni sihat2 aje ye... Tak mau la dok sakit je...

ok la, daaaaaaa....

selingan :

Mesti ada yg tanya, apa hal pulak letak gambar pelakon cerita Wulan ni kan??? hehe... sebab ada cerita di sebaliknya... tapi tak mau cerita pun... (jangan marah aaaa)... kalau terrer, cuba teka... sapa betoi dapat sekupang... ngeh ngeh...

4 comments:

Ena said...

Sal x sihat ker? ciannyer.. tp same la ngan k.ena ni tp mungkin x seteruk Ssal la kot sbb cume selesema & batuk jek..mslshnyer bile mlm jek x leh tido sbb idung dah kene block.. x leh nak bernafas.. bile bernafas kot mulut pulak batuk lak dtg.. mcm2 position tido ader nak kasi lena.. akhirnyer jd la tido2 ayam.. hu3..
Harap Sal sihat la yeh! :)

*S*A*L*W*A* said...

ha ah... dah beberapa minggu sakit kepala nih... mula2 tu doc kata migraine. Makan ubat yg doc tu bagi tak hilang2 gak. pastu try pi klinik lain, doc tu kata bukan migraine lak... herm... ntah la, mana satu yg betul pun x tau la...

ni pun dok sakit lagi. semalam dah mc, hari ni dtg office keje lak menimbun, bertambah sakit kepala... huhu

syahadah said...

salam..blogwalking blog ena nampak blog sal ni..pelakon wulan tu cam muka awak laa...hehehehe

*S*A*L*W*A* said...

hehehe... ye ke??? herm... (idung kembang kempis...) hehe