Monday, November 23, 2009

JALAN-JALAN CARI HAIWAN...

Hehe, orang jalan-jalan cari makan, tapi cheq jalan2 cari haiwan... Tau pasai pa? Sebab dua minggu yang lepas cheq 3 beranak pi z.o.o n.e.g.a.r.a. Sesaja ja. Mula2 tak plan pun nak pi sebab ingat nak jalan2 kat area dekat rumah je... Tapi hubby kata "tak dak tenpat lain ka nak pi?" heheh... Pastu dia pun ajak la pi z.o.o.... Sesaja nak bawak faris jalan2 tengok haiwan...

Masa on the way tu, lanit mendung je... Risau gak kalau2 hujan bila sampai z.o.o. nanti... Seperti yang dijangka, hujan turun rintik-rintik masa kami sampai. Dalam hati dok doa, jangan la hujan lebat masa tengah dok jalan2 nanti.

Sampai kat entrance tu, pergi toilet dulu sebab faris poo poo. Settle semua, beratur beli tiket. Mak ai, rege dah naik... Last cheq pi z.o.o. tahun 2005 (kalau tak silap) baru je RM10. Sekarang dah RM20.00 dewasa. Kanak2 RM6.00 je. Tapi faris tak kena sebab kecik lagi... hehe...

Bayar semua, dapat gelang sticker (ke panggil apa ntah) pakai kat tangan. Masuk je, punya la ramai orang... Masa sampai tu pukul 12 lebih... Jalan2 kat dalam tu, punya la penat... Sempat la snap beberapa gambar... Ada yg macam blur sket. Maklum la, amik pakai henpon ja... So, enjoy da pic okeyh...

Faris kegelian sebab kuda tu dok hidu2 kaki dia... hehe

Excited tengok kambing... walaupun boleh je tengok kat rumah Opah...

Jenuh pujuk suruh tengok kamera, nak jugak tengok orang utan...

akhirnya, 'ummi posing sorang2... hehe

Excited nak pegang kancil...

Kancil pun lari... hehe

Peace...




Berposing sebelum balik....

2 comments:

Ena said...

Wahh.. p zoo yeh.. dah lamer x g zoo kat situ.. Last g mini zoo kat Menara KL dulu..

Naper anak bujang tu x nak nengok kamera.. Malu yeh? Tengok Ayah dier siap wat Peace lg.. Hi3..

*S*A*L*W*A* said...

ye ke... cuti2 sekolah ni sure ramai ek...

ntah la kak, dia memang camtu, mahal sket gambar dia... hehe... punya la susah nak amik gambar dia. x reti dok diam...