Thursday, November 5, 2009

Nak anak berapa???

Hari ni sesaje je nak buat tag dari BabyIbu. Walaupun dah lama benda ni, tetapi disebabkan baru baca entri pasal ni dalam blog BabyIbu, so consider sebagai baru la ye... hehe

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Setakat ni baru seorang la..boy..

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Erm, mungkin bila Faris dah umur 3thn... means dalam 2 tahun lagi... hehe... Insyaallah..

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam Islam?
Ahmad Faris Danish

Ahmad : Yang terpuji
Faris : Yang 'alim/ahli penunggang kuda
Danish : Bijak/cerdik

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
My husband and I... sama2 pilih nama tu... (sehati sejiwa lah kononnya... hehe)

5. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Daripada senarai nama-nama bayi yang baik dalam buku apa ntah tajuknya. Masa tu kami sama2 buat short list nama yg berkenan di hati. Pastu, tapis punya tapis, dapat la nama tersebut...

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Belum pikir lagi buat masa ni... Lambat lagi kot... hehehe... tapi ada la dok ushar2 beberapa nama...

7. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
Kalau saya la, 5 kot... hehe... kalau husband, dia kata hari tu 2 je... tak tahu la dia siries ke memain je... ngeh ngeh

8. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Hehe, tak berkenaan...

9. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
Kalau boleh nak anak perempuan la pulak, biar complete...hehe... InsyaAllah, kalau ada rezeki la.


10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
Kuat nangis & kuat merajuk... Ni abah la yang cakap.. (mungkin masa mengandungkan Faris dulu kuat nangis & suka merajuk... tu yang tertempias tu... hehe)

11. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.

Ni masa hari kedua Faris jengah dunia ni... Baru jaga dari tido... Baik je dia masa ni... Diam je.. hehe

Ni gambar Faris yg dah setahun lebih... hehe... kejap je masa berlalu... Sekarang dah lasak...



12. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni.

Kepada sesape yang baca entri ni, rajin2kan la diri buat tag ni eh...

5 comments:

nABiL said...

xleh nk wt tag ni lg la...sbb xde anak lg..huhu..kaiwn pun belum..cmne nk ade ank..ngeh..ngeh..

*S*A*L*W*A* said...

kak bee, xpa... simpan tag nih... nnt da kawen, da ada anak buat ek.... hehe

~mama aiman~ said...

salwa, muka u sama la ngan husband.. seiras.. sekali pandang cam adik beradik.. orang kata panjang jodoh

nABiL said...

hhahha...lmbt lg tu...ntah2..dah ketinggalan dah tag ni..huhu:-p

*S*A*L*W*A* said...

kak bee : xpe, biar lambat asal selamat ok... hehe (relevan kah ayat tu??)

maz: hehe, ramai yg cakap cenggitu... amin...