Thursday, December 30, 2010

Kembali bersiaran....

Salam...

Fuh, fuh... Dah berhabuk blog nih...

5 hari cuti... Hari ni kepala rasa sakit sesangat...

Macam2 berlaku minggu ni... Ekceli saya cuti 3 hari (Isnin - semalam) sebab pergi ke Ipoh.

Ayah saya dimasukkan ke CCU akibat serangan jantung... 3 hari 2 malam kami adik beradik berkampung kat Ipoh...

Dan disebabkan tak ada saudara mara kat Ipoh, makanya menyewa hotel la kami semua...

Ahad tu (26/12/2010) dalam kul 12 malam lebih, Angah (kakak no.2) call sambil nangis2 cakap ayah masuk hospital. Masa tu saya dah lena tido...

Dalam blur2 tu terus rasa hilang ngantuk... 1st time ayah kena serangan jantung... Masa tu rasa tak boleh nak fikir apa2 pun... Call Kak Yong pun dia tengah nangis, call kak Chik pun dia nangis.. Sudahnya saya pun nangis... adeh

Terus packing barang2. Ingat nak bertolak time tu jugak. Tapi lepas dapat mesej dari Angah, katanya ayah saya di'transfer' ke Ipoh, terus buat keputusan bertolak lepas subuh.

Sebab boleh terus singgah ke Ipoh. Takkan nak balik Kedah dulu pastu patah balik ke Ipoh pulak...

Sepatutnya ayah saya dimasukkan ke Taiping (hospital paling dekat selain Parit Buntar. Tapi kat Parit Buntar tak ada doktor pakar jantung) tapi katil penuh pulak..

Dalam kul 9 lebih kami sampai kat situ... Hampir2 sesat jugak la sebab tak familiar dengan jalan kat Ipoh tu..

Masa sampai pun tak boleh pergi tengok lagi sebab bukan waktu melawat. Lagipun hanya 2 orang je yang dibenarkan masuk dalam satu waktu...

So, bila dah boleh melawat tu saya pun masuk menjenguk. Ayah tengah tidur... Wayar bersilang sana sini.. Sedihnya tengok keadaan dia...

Tapi saya tak kejutkan dia pun. Biarlah dia berehat. Sebelah petang baru pergi melawat semula.. Masa tu dia dah sedar... Dapat la jugak berbual sekejap. Nurse pun pesan jangan kacau sangat sebab ayah masih lemah...

Dan Alhamudlillah la, semalam dah ditukarkan ke wad biasa... Ayah pun dah nampak sihat sikit. Tapi still kena tahan mungkin sampai Sabtu ni sebab nadi dia masih lemah...

Semalam pun rasa serba salah & tak sampai hati nak balik ke sini. Tapi memandangkan cuti saya pun dah habis, kena la jugak balik ke sini...

Tapi pagi2 tadi masuk office je dapat tau yang esok cuti lak... Rugi betul... Kalau tak boleh stay terus sampai ayah saya discaj...

Ok la, nak rehat2 jap nih... Kepala rasa sakit sangat + rasa penat sangat nih. Maklumlah, tidur tak menentu.. Makan pun tak menentu...

Ok la, daaaaaa.....

**nanti kalau ada kelapangan saya jenguk lah ye rumah kengkawan... sorry la, tak sempat nak reply semua komen2 yang ditinggalkan oleh kawan2...

Friday, December 24, 2010

Kije makan je ye...

Salam...

Dah petang jumaat pun... Esok cuti... hehe

Sekarang ni tengah dok menahan kesejukan yang amat sangat... Orang Kedah kata 'sejuk gedi'....

Habis rasa kebas tangan & kaki... Bak kata orang 'sejuk sampai ke tulang hitam'... (betul ke ayat saya ni???)

Maybe sebab tadi hujan lebat kot kat luar nun... Dan bila sejuk2 nih mula la asyik rasa lapar je... Walaupun tadi dah makan nasik, pastu makan cucur pisang + cucur udang...

Ni dah rasa lapar balik dah... hehe. Terus la jadi rajin nak wat nescafe panas... Sejuk2 camni best rasanya minum air panas...

Kawan2 nak sket??? Jemput minum ye... hehe. Dan haruslah bukak tin biskut untuk makan biskut kering cicah air panas... jemput makan.... :)

Aisyeh, kije makan je ye.... Tapi berat badan sekarang ni tak berapa nak naik lak... Check up hari Rabu ritu berat saya 57kg je...

Rasanya kali ni berat badan last sebelum bersalin cam akan sama je ngan berat badan masa bersalinkan Faris dulu... 61.++ kg...

Ni pun dah masuk minggu ke 31... Means lagi 4kg sama la berat ngan berat masa 1st bersalin dulu...

Dan mungkin jugak baby kali ni berat lebih kurang cam Faris la kot. Tak pun kecik sket...

Harus la berpantang betul2 kali ni... Orang kata, time berpantang ni la kita nak turunkan berat badan & kecikkan sket saiz mana2 bahagian yang patut...

Dan angannya adalah nak dapat balik berat badan macam masa zaman muda mudi dulu... (tua dah ke???)... Ala, rasanya sama je berat sebelum kawen dulu ngan pas kawen... 47-48 kg...

Tapi ada satu ni yang sangat la teringin nak wat... kecikkan sket pipi yang bambam ni... Bila tengok orang lain pakai shawl & tudung syria nampak cantik je terletak kat muka diaroang...

Ye la, muka dah comel... pakai apa pun comel la kan... Tapi kalau saya pakai, nampak chubby semacam je rasa... adeh...

Tu la, dulu2 masa zaman skolah asyik la gelak je kerjanya... Orang kata, kalau banyak gelak/ketawa nanti muka jadi tembam...

Tapi saya wat tak reti je... tu yang muka jadi tembam tu... Padan muka dengan saya... hahahaha (ketawa lagi...)

Dah, dah... melalaut merapu meraban lak...

Ok la, selamat berhujung minggu ye semua... Esok saya ada satu misi... Kalau dah berjaya misi tu nanti saya up kat entri yang akan datang ye...

Till then, daaaaaaa....

Thursday, December 23, 2010

Adeh, dah nyanyok ka???

Salam...

Lewat sikit bersiaran hari ni... Banyak kerja nak kena settlekan dulu...

Ni nak cerita pasal kejadian semalam... Yang sangat2 memberi pengajaran buat saya...

Kisahnya, semalam kan saya ada check up... Pastu biasanya saya akan bawak la kunci rumah sendiri... Kunci rumah saya ada 2 set...

Satu set saya pegang, lagi satu En. Abah pegang. Senang sikit kalau salah sorang dari kami tetiba nak balik umah, tak yah la nak pergi amik kunci kat lagi sorang...

So, semalam cadangnya kalau check up habis awal sikit macam dalam kul 12.30 ke saya nak balik rumah dulu.

Tapi disebabkan rasa cam nak mudah je, saya amik kunci En. Abah, kunci saya, saya tinggalkan kat rumah...

Dan kebiasaannya kalau ke klinik untuk check up, saya akan bawak satu beg khas yang memang letak la buku merah tu, pastu segala mak nenek yang berkaitan. Just masukkan purse & henpon je...

Tak yah la nak gendong henbeg... So, semalam saya letak la kunci umah dalam beg tu...

Pas selesai semua, balik office & parking la keta kat office. Masa sampai tu dok fikir la nak bawak naik ke tak beg tu.

Pikir punya pikir saya buat keputusan nak tinggalkan aje beg tu dalam kereta. Amik purse & henpon je... Sebab saya ingat semalam nak bawak balik kereta...

Tapi, disebabkan petang semalam kan gelap gelita macam nak hujan lebat, makanya tak jadi lak saya nak bawak balik kereta tu.

Masa En. Abah kol kata dah sampai kat office saya, teringat la jugak nak turun ke parking amik beg tu. Tapi bila memikirkan tak ada benda sangat dalam tu saya pun kata la "esok je la amik beg tu...".

So, terus pi amik si kecik tu kat taska dan balik la ke rumah...

Sampai je depan rumah, bukak henbeg nak amik kunci rumah terus terjerit saya "Alamak, kunci rumah....". Serta merta teringat yang kunci tertinggal dalam kereta. Kereta pulak parking kat office...

Bagus sangat kan... Tak pasal2 kena patah balik ke office untuk amik kunci rumah... Hambik ko, dah sepasal lak buang masa...

Nasib baik office dekat je ngan rumah, dalam 10 minit... Kalau sejam dua, mau tak naya jawabnya...

Tu la, nak mudah sangat kan... kan dah susah... Bak kata pepatah "bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian..."

Eh, ada kaitan ke... Hentam je la... hehe

So, next time sebelum balik tu kena make sure semua benda dah ada dalam henbeg ye... Kunci rumah, henpon, purse dan lain2...

Ok la, sekian saja cerita teladan kita pada hari ini. Hingga berjumpa lagi... Daaaaaaaaa.... hehehehe

Wednesday, December 22, 2010

Hari yang memenatkan....

Salam...

Rasa macam nak patah pinggang pun ada...

Mana tak nya, tadi pergi check up, tunggu dari kul 11, kul 1.15 baru nombor saya dipanggil...

Tu nasib baik 2 jam je... Akak kat sebelah saya tu dari kul 9 dia tunggu... Lagi kesian... Ada lagi sorang tu, dah la peknen, dukung anak kecik lagi... Lagi la kesian.

Bila tengok orang lain lagi lama tunggu dari saya, saya rasa cool la sket. Tak la rasa nak marah... hehe

Tapi tadi memang kelaparan sesangat sampai rasa sakit kepala la.. Dah la pagi tadi breakfast biskut kering je...

Kali ni semuanya ok je... Berat saya hanya naik 900 gm je... Sepatutnya naik 1.5kg... Tapi nurse tu tak kata apa pun sebab dia pun tadi tengah kejar masa lunch dia...

Selalunya akan tanya kita, sihat ke ada masalah apa2 ke... Tadi just check2 yang rutin, pastu bagi date untuk next appointment... Erm....

Pagi tadi dalam kul 9 lebih pergi ziarah arwah. Tumpang je member2 office yang pergi.

Ramai la jugak yang pergi. Sampai je saya dah start ketap (gigit) bibir. Salah satu cara saya nak control perasaan sedih & daripada menangis...

Mula2 tu ok lagi, tapi bila sampai je turn saya nak bersalam ngan member office saya tu, tengok je muka sayu dia otomatik laju je air mata ni mengalir...

Puas dah saya control & ketap bibir (nasib baik tak putus bibir I, youuuu...), tapi still air mata tu mengalir. Dah tu, bila je member office saya ni tengok saya nangis, terus dia pun nangis jugak...

Terus saya rasa bersalah. Ye la, sepatutnya saya bagi kekuatan kat dia, ni saya menambah kesedihan dia lak... Terdetik kat hati "kenapa la aku menangis...."

Kononnya masa salam tu nak cakap kat dia "Sabar banyak2, kuatkan semangat...", tapi tak terkeluar dari mulut.

Dah tu, keluar je dari rumah dia semua orang tengok saya... Malu giler... Seluk poket jeket, sekali lupa bawak tisu daaaaa... Jenuh lap air mata guna jari... hehe

Ok la, dah takmo sedih2... Kang saya dok terbayang muka anak2 dia yang masih kecik tu, mau mengalir lagi air mata...

Kat luar nun gelap gelita. Hujan dah mulai turun... Mungkin turut menangisi permergian arwah.... Al-Fatihah... Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang beriman...

Kepada kengkawan yang tingalkan komen untuk entri pagi tadi, terima kasih banyak2...

Till then, daaaaaa....

Daripada-Nya kita datang... Kepada-Nya kita dikembalikan...

Salam...

Pagi2 lagi dah dapat berita sedih...

Husband kawan saya tu dah meninggal pagi tadi dalam kul 1 lebih...

Maybe japgi dalam kul 9 lebih kot staf2 office akan pergi ziarah arwah...

Saya pun mungkin join... Harap2 dapat la kontrol empangan air mata nanti...

Serius terkejut... Tapi diaorang cakap semalam memang husband dia dah kritikal...

Tak dapat saya bayang camna la kalau saya kat tempat dia. Dah la anak2 kecik2 lagi... Yang sulung baru umur 4 tahun lebih. Yang no. 2 baru 2 tahun lebih... Dah tu, bakal dapat yang no. 3....

Baru je last week dia dok happy ceita pasal dia dapat sambung study... Saya cakap "Rezeki anak dia yang no.3..."

Entah la, dalam hidup ni kadang2 kita tak dapat jangka apa akan berlaku pada masa akan datang... Dan kadang2 semuanya berlaku dalam sekelip mata...

DIA Maha Berkuasa & Maha Mengetahui...

Semoga dia tabah menghadapi dugaan ini...

Ok la, nak breakfast jap nih... Tak makan dari tadi... Kang saya lak yang pengsan...

Ok, daaaaaaa....

Tuesday, December 21, 2010

Semoga semuanya selamat....

Salam...

Hah, entri ke-3???  sila percaya ye...

Ekceli masa tengah buat entri ni saya dok teringat kat salah sorang member office saya.

Baru je semalam dapat berita husband dia masuk wad sebab komplikasi (husband dia ada diabetis).

Tadi dapat berita yang husband dia tengah kritikal & ada kat wad ICU sekarang ni.

Terus rasa bergenang air mata ni. Salah satu sebabnya member office saya tu tengah peknen 2 bulan ++. Rasa kesian sangat kat dia...

Selalu la jugak dia datang bercerita dengan saya, melepas sedikit perasaan pasal masalah dia... Share cerita sama2... Boleh kata rapat jugak la kami ni...

Mudah2an tak ada apa2 yang tak diingini la... Dan mudah2an suami dia cepat sembuh...

Ingat nak pergi gak melawat, tapi cam risau lak kang saya yang menangis beria... Saya ni bukan boleh, nampak orang menangis, saya pun ikut menangis sama...

Dengar orang cerita pun dah nak menangis, ni kalau tengok muka dia kompem la menitis gak air mata saya ni...

Semoga dia tabah menghadapi dugaan ni... Dan semoga semuanya selamat... Tak pa la, tak dapat pergi melawat, saya doakan dari jauh je la...

Ok la, dah nak balik ni... Daaaa....

Bebelan kosong di petang hari...

Salam...

Petang2 camni rasa cam nak mengunyah2 lak... tapi tak ada la pulak makanan ringan...

Kan best kalau ada makanan rapu sket... leh la jugak sambil ngap2 sambil wat apa yg patut...

Eh, cam pelik lak dapat wat 2 entri hari ni... Biasanya 1 entri pun jenuh nak pikir... hehe

Ni pun sebab jari jemari ni cam gatal nak menaip je hari ni... Padahal tak ada apa sangat pun nak diceritakan...

Haisyh, dah lama dok pendam perasaan nih... Perasaan nak pi jalan2 cuci mata & poket kat jalan TAR. Tapi asyik la tak berkesempatan...

Nak pergi hari kerja, cuti pun dah nyawa2 ikan... Nak pergi hari cuti, nak hangkut sekali si kecik tu, alamatnya tak sempat nak pilih apa2, nak buang masa membelek, dia dah mengamuk...

Dan tak pasal2 jugak balik camtu je...

Habis tu, bila masa nak pergi... Kalau boleh sebelum keluar lagi sorang ni nak la pergi membeli apa yang diidamkan tuh... hehe

Ok la, celoteh kosong je petang2 ni.. dah takdak apa nak cerita, merapu je la... hehe

Daaaaaaa....

**harus cari masa jugak nak keluar cuci2 mata & sakitkan kaki ni... :)

Tanya sama pokok, apa sebab goyang....

Salam...

Hari ni terlebih segar bugar rasa... Siap ada mood nak 'calit warna2' kat muka nih... hehe

Mana tak nya, semalam sebelum kul 10.30 p.m tiga2 beranak dah 'hanyut'... Dah tu faris tak bangun mintak susu pun semalam... bagus2... hehe

Semalam, balik je dari kerja ingat nak masak terus... Tapi rasa sakit kepala + ngantuk sangat. So, baring2 & lelap la jap...

Tak la lena pun, dok dengar faris ngomel sorang2... "Ummi tidoq... ummi tidoq...". Sambil ngomel sambil dok makan keropok ikan & tengok tv sorang2...

Sian dia, ummi tak layan.

Lepas maghrib baru start memasak. Lepas makan apa semua dok la lepak depan tv dengar berita... Tetiba je faris bangun sambil nyanyi2...

Mula2 saya tak dapat tangkap apa yang dia nyanyikan tu... Lama2 baru la tau... rupa2nya dia dok nyanyi...

"Awan nanti kata, aku kandung air.... " pastu entah apa2 perkataan yang keluar pun dah tak faham... Asyik la dok nyanyi lagu tu sampai pagi tadi masa on d way nak ke taska... hehe

Macam2... Dah tu, siap wat gaya2 lagi... hehe...

Ok la, nak turun jap pi beli lunch... Dah kelaparan sesangat ni... Minggu ni memang makan sket2 je... Maklum la, esok nak kena pi check up...

Kang berat naik lebih dari sepatutnya lagi, kang kena bebel lagi...

Ok la, daaaaa...

**saja letak tajuk entri camtu... sebab dok teringat faris dok nanyi lagu tu... hehe

**Berat naik pun kena bebel, berat turun pun kena bebel... susah tol..... kadang2 nak je cakap, "Abih, dah kalau saya lapar takkan la saya nak tahan lapar je kot... Dah nama pun mengandung..."

Monday, December 20, 2010

Kepala ting tong sudaaaaa.....

Salam...

Pagi2 lagi kepala dah rasa ting tong.. Gara2 tak cukup tido...

Semalam sambil layan tv, layan tenet jap.. Tapi punya la lembeeeep tenet semalam sebab ada problem apa ntah... Nak login blog pun tak leh... adeh...

Sedar2 dah kul 1 lebih... So, terus kemas2 & masuk tido... Badan pun dah rasa letih je sebab semalam tak berapa sihat sangat...

Sekali baru je nak lelap mata, dengar Faris berdengkur... kuat yang amat, macam org besar la dia berdengkur...

Dia pulak selsema, tu yang tido nafas kot mulut tu...Saya alih posisi tido dia pun still dia berdengkur jugak...

Ekceli dah beberapa malam jadi camni... Dia berdengkur kuat & asyik terkejut sambil nangis2 & tendang2 katil...

Kesian sangat rasa. Tapi saya sendiri pun tak tau nak wat apa lagi... Ubat selsema pun dah bagi, madu + jus kurma pun dah bagi...

Tapi camtu la... Bila cuti panjang, selsema kering la. Masuk je balik taska, mula la berhingus balik... Kalau pergi jumpa doktor pun semua akan cakap benda yang sama "Normal la kalau hantar ke taska, selsema akan berulang..."

Abih, camna nak wat lagi... Semalam memang tak leh nak tido la... Rasa bersalah kat anak pun ada. Macam dia terabai je...

Tapi tu la, takkan nak berhenti kerja kot... Tambah dalam keadaan & zaman yang sekarang ni... Sana sini nak pakai $$$... Ansuran kereta lagi, PTPTdot dot lagi... Nak bagi duit kat mak ayah lagi...

Takkan nak harap suami semata2... dia pun ada banyak tanggungan...

Adeh, serabut tol kepala semalam... Rasanya dalam kul 3 pagi jugak la baru terlelap. Tu pun terjaga jugak la sekejap2 bila faris terkejut...

Sudahnya, alarm bunyi kul 5 lebih pagi tadi badan rasa berat sangat... postpone sampai 6 lebih... hehe

Kalau hari Sabtu & Ahad lepas leh la jugak lelap jap mata lepas solat subuh... Tapi hari ni???? Kena pergi kerja daaaaa....

Tu yang kepala rasa ting tong sangat2 nih....

Ops, terlebih membebel lak pagi2 Isnin ni... Dalam dok sakit kepala leh lagi membebel panjang... hehe

Ok la, nak letak2 kepala jap. Bos tak ada nih, pi meeting... Leh amik kesempatan jap... hehe

Daaaa...

** Ada sesiapa tak yg tahu kat mana klinik pakar ENT yang ok area dekat2 ngan Putrajaya nih selain An-Nur??? TQ...

Saturday, December 18, 2010

Jahat ke???

Salam...

Dok watpe petang ni??? Tido ke??

Saya biasa la, dok kat umah je... Abahnya kerja hari ni... Esok la kot kuar cuci2 mata...

Ni pun sambil menaip ni sambil berperang ngan si kecik nih... Biasa la dia, tangan tak reti dok diam... dok tekan itu ini...

Tadi saya geram sangat terus bawak lari lappy ni masuk bilik pastu kunci... hehe. Jahat kan... Sebelum tu saya dah cakap kat Faris... "tak mau kacau, kalau tak nanti ummi masuk bilik kunci, faris dok sorang2 kat bawah..."

tapi dia still dok usik jugak, apa lagi saya wat betul2 la... Pastu macam senyap je, saya pun turun la tengok apa dia dok buat...

Rupa2nya dok main sorang2 atas sofa... Sian lak rasa... hehe... Tadi masa saya lari naik atas dia ikut, pastu ketuk2 pintu bilik sambil nangis...

Saya biarkan je... Kijam kan... hehe. Bila tengok dia dok kat bawah main sorang2 rasa tak sampai hati lak... Terus la bukak bagi dia layan video pebret dia yang lagu 'lion sleep tonight'.... yang hyppo nyanyi tu...

Pastu terus saya dipaksa tiru anjing tu nari lak... jenuh mak buyung ni meniru gaya tarian anjing tu... hehe

Ok la, ni pun dah tak senang nak melayan blog ni... Faris dah start wat perangai balik...

Daaaa....

Ni video tu...

video

Friday, December 17, 2010

(",)

Salam...

Dah petang pun...

Just nak ucap... selamat berhujung minggu buat semua...

Ok, daaaa

Thursday, December 16, 2010

Yahoooooo, akhirnya...

Salam...

Akhirnya tenet kat opis ni dah ok sket... Tapi kadang2 k.o jugak...

Jadi sementara dah ok ni harus lah amik kesempatan degan meng'qadho' ziarah blog kengkawan. Banyak betul entri, memang amik masa la nak baca satu2...

Saya just tinggalkan komen kat entri baru je... Sorry ye...

Ingatkan tenet dah ok ni nak cerita pasal family day last week. sekali gambar tertinggal kat umah lak. dah save dalam pendrive, tapi tu la, kat opis saya ni kan tak leh bawak pendrive... tu yang terlupa sangat2 tu nak seludup bawak... hehe

malam kang la kalau rajin... hehe

Ish, dah lama tak berceloteh kat sini rasa macam2 lak nak cerita. Tapi bila dok kejar masa ni, jadi tak tau nak taip apa lak... hehe

Ekceli tengah dok pilih2 nama untuk 'orang baru' nih... Ada la beberapa nama dah berkenan. Tapi kan, asal saya dah berkenan orang lain dah amik dulu... hehe

So, kena la cari yang baru lak... Kalau boleh nak la nama yang lain daripada yang lain, tapi maksudnya sedap & memberi erti yang baik...

Ada tu ada, tapi bila fikir takut orang susah nak sebut lak, terutama sekali mak ayah & PIL saya... Kang tergeliat lidah nak sebut... hehe

Dalam dok senarai pendek tu, rupa2nya dah ada 4 muka surat senarai nama... hehe. So, sekarang tunggu En. Abah lak buat short list dia... Pastu pandai2 la kami memilih sesama... hehe

Lagi 70 hari je... makin berdebar lak rasa. Sekarang ni nak berdiri lama pun tak leh... Rasa kebas kaki... Nak bernafas pun selalu macam tak cukup ruang je...

Ramai dok tanya, dah scan ke... Laki ke perempuan?? Erm, jawapan saya belum... Dan kalau boleh biarlah surprise... hehe

Tapi kan, peknen kali ni saya masih tak dapat nak agak lelaki ke perempuan... Kadang2 naluri saya rasa cam perempuan, kadang2 cam lelaki... Sampai kadang2 saya cakap kat hubby "Entah2 kembar sepasang kot..." hehe

Tapi mustahil la kot sebab perut saya kecik je. Lagi pun dah banyak kali scan, nampak ada 1 je...

Ye la, mana la tau kan lagi sorang tu tersorok ke... hehe.

Ok la, dah melalut lak... Sekali dapat merepek kat sini, tak ingat dunia...

Nak pi rehat2 jap... Dah waktu rehat ni kan... Daaaaaaa....

Short entry...

Salam...

Dah lama tak berblogging... Rasanya dah seminggu kot...

Line internet kat office ni dah 2 minggu wat hal... start kul 9 je dah tak leh nak bukak tenet dah... Cam 'teeeeeet' je... hehe

Banyak cerita kat blog kengkawan yang saya ketinggalan...

Kat rumah pun jarang bukak tenet gak... Kadang2 rasa membazir je bayar bulan2 tapi jarang guna. Herm...

Pagi ni baru la sempat jengah 1,2 blog... tu pun tak sempat sangat nak tinggal jejak... Mengejar masa la katakan, kang dah kul 9 tak leh dah guna tenet...

Harap maaf ye semua...

Ok la, ada kerja nih... Till then, daaaaa

** kalau sempat malam ni nak kena rajinkan jugak diri jengah... tu pun kalau mood rajin datang la... hehe

Monday, December 6, 2010

Selamat Tahun Baru - Salam Maal Hijrah

Salam...

Kat luar nun masih hujan...

Sedap tol tido tadi... hehe. Tiga2 beranak terbungkang... :)

Oh ya, lupa lak... Hari ni saya tak kerja... Saja amik cuti... Gatal2 nak habiskan cuti yang tinggal sikit tu...

Ekceli, sabtu & semalam opis hubby ada wat family day kat sinun... Sinun tu di mana??? Tunggu.... next entry saya cerita... hehe

So, semalam memang penat sangat masa sampai umah. Dengan sakit tekak + sakit kepala... Tu yang saya cuti hari ni... Tak larat nak pi office...

Masa apply cuti tu saya ada la mention kat bos, kalau larat saya datang kerja, kalau tak saya proceed je la cuti saya tu...

So, akhirnya pagi tadi saya pilih untuk bercuti... hehe

Jumaat hari tu pun tak bersiaran sebab saya MC... Herm...

Dah tu mood nak berblogging pun tak ada... Ni pun gagah jugak la... Kang berhabuk lak blog nih...

Ok la, sekejap je nih bersiaran... Sakit kepala la... Ok, till then... Daaaaa

** Jangan lupa baca doa awal tahun & akhir tahun ye... Selamat tahun baru semua.....

Thursday, December 2, 2010

Nak tanya sikit...

Salam...

Tak sempat lagi nak BW hari ni... Agak bizi... Ni japgi kul 12.30 nak kena ke dewan utk acara penutup kursus...

Just nak tanya ni kalau sesiapa tahu la... Ibu mengandung leh ke mandi / berendam dalam swimming pool??? Maap la ye tanya soklan camni...

Sebab pernah terbaca artikel pasal ibu mengandung tak leh berendam dalam s/p... Tu pun masa kandungan dah masuk umur berapa ntah... Saya kurang ingat lak...

So, kalau ada sesiapa tahu tolong la share ye... hehe

Thanks...

Ok la, dah kena panggil turun nih... Daaaa....