Tuesday, February 2, 2010

Tag - lagu

Petang-petang camni, sementara tunggu husband datang jemput nak cerita sket pasal lagu. Ni copy paste dari sumber yang tak diingati... hehe... Boleh kot wat camni... (",)


1. Namakan 5 lagu Melayu yang menjadi kesukaan
- M.e.l.a.w.a.n   K.e.s.e.p.i.a.n  -  D.a.t.o'   S.i.t.i
- M.u.n.g.k.i.n   N.a.n.t.i  -  P.e.t.e.r P.a.n
- C.i.n.t.a   D.a.l.a.m   H.a.t.i  -  U.n.g.u
- P.e.r.g.i  -  A.i.z.a.t
- B.i.a.r.l.a.h   R.a.h.s.i.a  -  D.a.t.o'   S.i.t.i
(sebenarnya banyak lagu yang suka dengar, tapi yang paling suka 5 ni la kot... hehe)


2. Namakan 5 lagu Inggeris yang disukai
- T.h.e.r.e   Y.o.u'll b.e  -  F.a.i.t.h   H.i.l.l
- T.h.e   D.a.y   Y.o.u   W.e.n.t   A.w.a.y  -  M.2.M
- U.n.f.a.i.t.h.f.u.l  -  R.i.h.a.n.n.a
- S.h.o.w   M.e   T.h.e   M.e.a.n.i.n.g   o.f   B.e.i.n.g   L.o.n.e.l.y  -  B.S.B
- M.y   L.o.v.e  -  W.e.s.t.l.i.f.e


3. Dalam kelima-lima lagu di atas (5 BM & 5 BI) apa lagu yang paling disukai (1 lagu BM & 1 Lagu BI)?
Lagu BM : B.i.a.r.l.a.h   R.a.h.s.i.a  by  D.a.t.o'   S.i.t.i sebab lagu ni boleh dikatakan 90% sama dengan kisah hidup saya

Lagu BI : M.y   L.o.v.e  by  W.e.s.t.l.i.f.e sebab banyak kenangan di sebalik lagu ni... hehe


4. Apa lagu cinta anda & nyatakan kenapa
C.a.h.a.y.a   C.i.n.t.a   by   D.a.t.o'   S.i.t.i. Lagu ni istimewa sangat sebab menceritakan kenapa saya pilih husband saya... hehe


5. Apa lagu yang mengingatkan anda pada zaman kanak-kanak dulu
Lagu S.u.c.i   D.a.l.a.m   D.e.b.u kot sebab masa kecik2 dulu lagu ni sangat femes... hehe


6. Lagu yang menggamit memori zaman persekolahan / study
Zaman sekolah : Lagu apa eh... Erm,  M.y   L.o.v.e   by   W.e.s.t.l.i.f.e   kot... zaman cintan cintun monyet... hahaha. Lagi satu lagu   B.e.r.p.u.t.i.k   D.a.l.a.m   D.i.a.m   by   A.z.i.e. Lagu ni sangat bermakna time tu... hehe

Zaman study : Lagu   M.u.n.g.k.i.n   N.a.n.t.i   by   P.e.t.e.r   P.a.n. Masa ni   P.e.t.e.r   P.a.n tengah Femes. Sekarang kalau dengar lagu ni, sure teringat zaman dok kamsis dulu... best...


7. Apakah lagu yang ingin anda tujukan kepada si dia & kenapa
Lagu   C.i.n.t.a   I.n.i   by   D.a.t.o'   S.i.t.i sebab lagu tu menceritakan pengharapan seorang wanita terhadap orang yang disayanginya... Just 4 my beloved husband... hehe


8. Sebutkan 5 orang yang anda ingin tahu tentang lagu kegemaran mereka

- Kak Ena
- Mamalieyna
- Suraya
- Kak Bee a.k.a Nabilah
- ops, kalau lebih boleh kot... lastly, sapa2 yang baca tag ni & rajin, buat la ye...

6 comments:

Ena said...

huahuahua.. kene jawab tag lagi la nampak nyer..
Sal.. sal nyer jawapan tu bile akak amati betul2 lebih kurang jer ngan lagu yg akak suke.. so kire dah jawab la tu kan!.. hik3x.. yerla kiter kan lahir pd bulan januari.. lebih kurg jer tu.. he3x..
Nanti akak jwb yer sal.. bile ader mood la naaaa.. he3x..

~~*Ummi AFD*~~ said...

akak,

walaupun lebih kurang sama, nak kena jawab jugak ye... hehe

mamalieyna said...

waaaweee terlist out le pulak! hehe..makin tambah utang tag ku..huhu..terharu weeh kena tag! ^_^

ada masa kita buat eh! kena fikir2 gak ni..:p

~~*Ummi AFD*~~ said...

okeyh, janji buat naa.... hehe

nABiL said...

heheh..jap ngah pk nak list lagu ape nanti..sbb byk sgt.haha

~~*Ummi AFD*~~ said...

fikir jangan tak fikir ye... hehe