Wednesday, February 3, 2010

Korean Drama Lagik...

Salam...

Sekejap je dah masuk bulan 2... Cepat betul masa berlalu... Hari ni tak mo cerita sedih2 lagi. Bukan tak teringat kat si kecik tu, teringat sangat2... tapi dah kurang sket rasa sedih tu... hehe

Erm, pasal tajuk entri tu... Macam yang pernah dibagitau yang saya ni memang sangat obses dengan drama korea dari sekolah menengah lagi sampai la sekarang... Kebetulan pulak ada channel 303, lagi la dok mengadap tu ja... Husband pun dah terikut-ikut sekarang ni. Kalau saya lupa, dia yang tolong tekan 303 tu... hehe

Mesti ramai yang kata "dia ni tak dak kerja ka, dok ngadap tv ja...". Bukan tak dak kerja, sambil tengok tu sambil la lipat baju ke... Yang lain2 tu disettlekan padsa hari minggu or yang ringkas2 tu sebelum cerita ni start le... tu yang boleh rileks2 tu... Lagi pun cerita ni hari isnin & selasa je... (",)...

Cerita yang tengah dok ngadap sekarang ni ialah :


Cerita ni sangat best sebab kelakar giler... Sebab tu la husband pun boleh 'tersagkut' gak... hehe.. Tapi dalam citer ni saya suka watak ini


Dalam citer ni, lelaki ni sangat la cool & steady je... menjadikan dia nampak cumel... hehe.. pastu sangat romantik... hehe. walaupun dia bukan hero dalam drama ni, tapi saya tetap suka watak dia nih...

Husband pulak sokong hero cerita ni...




Tapi kan, saya nak bagitau satu rahsia ni.. Muka hero drama ni ada iras2 ex-bf saya... hehe... betul, tak tipu... kalau tak nak percaya terpulang la... Tapi syyhhhhhh, jangan bagitau husband saya ok. kalau dia tau, sure tak dapat tengok dah cerita ni... (baca dalam nada berbisik)... hehe

Kalau ada yang rajin dok beli roti john kat Putrajaya nih, kalau perasan la kan muka owner dia pun ada iras2 hero cerita ni... betul tak??? (",)... Husband saya pun kata ada iras2... hehe

Ni pulak heroinnya...



Apa? Nama pelakon2 dalam cerita ni???? Sorry la, saya ni tau tengok drama je... Nama pelakon2 dia saya tak tau & tak hafal okeyh... Sebabnya obses drama je, bukan pelakon... Kalau nak tau google la sendiri okeyh... heheheh

Ok la, sekian saja review saya pasal menda yang membuatkan saya dok ngadap tv setiap hari isnin & selasa (malam).... till then, daaaaa...



6 comments:

Ena said...

Akak tingin la nak luangkan maser tglk citer2 nie.. tp skrg nie raser cam susah sgt nak ngadap tv cenggituw.. sbb anak dare akak yg dok konker.. huhuhuu

Nanti lau p outrajaya akak p skodeng naaa.. heh3x..

Psstt!!.. bahaye tuyh!.. lau hb Sal terbace blog nie camner?

~~*Ummi AFD*~~ said...

Tu la ek, nasib baik la Faris kecik lagi, tak tau berebut channel ngan ummi dia... hehe

okeyh, skodeng jgn tak skodeng...

tak pe, dia dah tau pun. sal pernah cerita kat dia... hehe.

mamalieyna said...

amboi minat sungguh noh depa..kita time blajaq dl ja minat..skrg cam malas ja nak mula layan..huhu..kalau layan sure sangkut punyalah! ^_^

~~*Ummi AFD*~~ said...

memang pun... tapi kadang2 ter'miss' jugak... hehe

nABiL said...

roti john ktne tu..warisan ke p9??hehe

~~*Ummi AFD*~~ said...

roti john yang kat warisan tu... hehe