Friday, February 5, 2010

Kasut oh kasut...

Salam...

Sekejap ja, dah hari Jumaat kan... Hari ni waktu rehat adalah panjang. Niat di hati tadi nak letak-letak kepala sekejap... hehe. Last2 terbabas... Sedar-sedar dah 2.30 pm... Kelam kabut dibuatnya... (",)

Sebenarnya tak dak idea pun nak membebel pasal apa. Pastu tadi sambil rileks2 terpandang la kasut atau lebih tepat lagi sandal yang saya pakai nih... Sandal jenama B.a.t.a je yang jenis comfit tuh... Biasanya orang akan pakai sandal ni time peknen je, tapi saya belasah je sebab sangat selesa pakai kasut ni...

Ingat nak tunjuk jugak sandal buruk yang saya seret ke sana ke mari ni... Tapi cable h/p lak tak bawak. google dalam tenet pun tak dak pulak gambar kasut yang saya pakai ni... So, tak dak la pic nya... Hehe

Cerita pasal sandal buruk kesayangan saya ni, teringat yang mak saya selalu bising2 bila nampak saya pakai kasut ni pi kerja. Tau tak dia cakap apa... "Cuba la hang pakai kasut yang elok sikit. Ni dak, pakai kasut macam 'kasut orang tua' ...". See, mak saya kata kasut yang saya pakai ni 'kasut orang tua'??? Tapi saya pekakkan telinga je la... Kalau pasal penampilan ke tempat kerja, selalu kena komen dengan mak. Muka pucat tak pakai mekap la. Itu la, ini la... Haisyh, macam perunding imej mak saya nih...

Masa bujang2 dulu boleh la nak melawa sakan. Sekarang ni, sakit M tu selalu melanda... Ingat nanti nak buat make-over la... Nak bertukarrrrr...

So, semalam masa tengah boring2 tak dak kerja, sesaja je google cari kasut yang comel2... Ingat esok nak ajak hubby turun KL pi cari kasut la. Bukan tak teringin nak pakai kasut yang berstyle ni. Tapi macam leceh tau nak pakai heel yang 2, 3 inci ni. Ye la, kerja saya ni memerlukan saya banyak bergerak ke sana sini & adakalanya kena lari2 anak ayam... heheh... Tu yang lebih selesa bersandal...

Start dari peknen dulu sampai la si kecik tu dah setahun lebih, ada la sekali dua kot pakai heel. Jadinya, nak le pi cari kasut 'orang muda' pulak. hehe... Memandangkan si kecik tu tak dak, boleh la terjah KL berdua2an dengan hubby...(",). dah lama tak dating kat KL. Pehtu pulak esok kan ada pasar malam kat jalan TAR... hehe... Syok syok.. (amboi, bukan main lagi ummi faris ni ek... )

Kuala Lumpur... here I come... ngeh ngeh...

Herm, panjang pulak bebel hari ni. Sepatutnya nak kena pergi sesi perkongsian ilmu kat library. Tapi kan, ada kerja lak tadi. So, ngelat la... hehe.

Ok la, till then, daaaaaa....

6 comments:

mamalieyna said...

wooo best..nk g dating ngn usband kt KL..jeles ni..lama tak terjah KL gara2 dak tecik tu..huhu..

selamat bersoping kasut! kita pun jrg beli kasut tinggi2 ni..mmg tak pakai dah la ni..leceh..lgpun kt opis kena bukak kasut, so berslipar ja..so takde makna nya nak bergaya2 utk seketika cuma..heheh! opis pun sekangkang kera jer dgn umah, mana nk ditayangnya..!

Ena said...

Tu la sal, bile kite dah rase selesa g ngan satu2 kasut tu memg lamer la melekat kat kaki sampai naik lusuh.. samer la kiter nie nampak nyer.. heh3x..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samala.
kasut sy pakai skang hubby cakap kasut org tua
uwaaa

sy beli sejak pegnentkan rafiq..sampai laaa ni sy masih guna..
jenama CROCODILE mmg bes..tahan lama..

skang dah takde keinginan langsung utk berkasut tumit tinggi

huhuhu..awatla nyakit M tu mai ek..huishhhh

~~*Ummi AFD*~~ said...

mamalieyna :

hehe, jangan zeles ye...

kalau ikut hati memang malas nak pakai, tapi kadang2 teringin jugak. lagi pun kalau ada function, senang sikit... hehe

~~*Ummi AFD*~~ said...

kak Ena,

tu la pasal, selagi tak koyak rabak, selagi tu la seret sana sini kasut tu...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Rose :

agaknya la kan, ini la masalah ibu2 kat mesia ni. kalau dah ada anak, sure pakai 'kasut orang tua' tu... hehe

ye la, lebih selesa & selamat nak kendong anak... hehe