Friday, October 16, 2009

Kisah SEDIH.


Hari ni jiwa aku sedikit kacau. Entah la, kenapa ye?? ada masalah teknikal yang melanda aku pada hari ini. So, sesaje nak buat entri pasal sedih... Just nak share apa yang aku akan buat bila aku rasa sedih...

Mula2 sekali of course la aku akan menangis bila aku sedih.. Depend on apa yang aku sedihkan. Kalau sangat sedih, lama la aku nangis and mostly continues la sampai mata aku bengkak. Dari kecik aku memang suka nangis. Mak kata antara semua adik beradik, aku yang paling kuat nangis... Sampai la ke besar, asyik nangis je walaupun kadang2 benda yg aku tangisi tu remeh je. Mungkin hobby kot, membazir air mata. heheh...

Aku ingat lagi masa aku kecik tu, mak2 sedara aku suka kata "Hang nangih la banyak2, nanti mata jadi buta"... Aku ingat lagi sampai sekarang... Alhamdulillah, Allah tak tarik pun lagi nikmat penglihatan yang DIA beri pada aku. Mudah2an samapi hujung nyawa aku masih boleh melihat... Amin...

Lepas penat menangis biasanya aku akan rasa letih & penat sangat. Kadang2 sakit kepala. So, aku akan tido sampai la aku terjaga, pastu aku bangun & mandi. Pastu makan sambil tengok rancangan yang aku suka yang boleh buat aku gelak sekuat hati. Biasanya kalau time sedih2 aku suka makan coklat & makanan rapu... So far ini lah caranya aku melepaskan kesedihan aku. Biasanya lepas aku dah buat semua ni, rasa sedih tu dah tak ada. Jarang2 la ada lagi rasa sedih... Tapi ni kaedah masa aku bujang-bujangan dulu la...

Dah kawen ni aku dah jarang tido lepas nangis, sebab kurang praktikal. Ye la, ada si kecik tu camna nak tidur. So, pas nangis aku mandi & makan. Kadang2 si kecik tu pun naik hairan tengok aku dok gelak sorang2 depan tv sambil menguyah... hehe... kadang2 tu dia pun tumpang gelak sekali walaupun dia sendiri pun tak tau dia gelak pasal apa... hahahaha

Kalau kat ofis lak, aku akan ke toilet & nangis sorang2 dalam toilet. Pastu balik tempat, bukak cerita senario ke apa2 la cerita yg lawak, sambil makan sambil tengok menda tu & gelak sorang2... Puas hati & hilang rasa sedih. Aku ni jenis sedih sekejap2 je...

Masa putus cinta monyet dulu aku nangis sehari je. Esoknya aku dah ok & cari pakwe baru... hehe... Bak kata orang, hidup ini terlalu singkat untuk disia2 kan... so, isi lah ianya dengan benda yang bermakna sebelum kita menyesalinya... hehe...

2 comments:

nABiL said...

ooo..kuat nangis upenye..hehe

*S*A*L*W*A* said...

iye... kuang kuang kuang... menangis ni best sebenarnya, release tension... hahaha