Tuesday, July 5, 2011

Sembang-sembang kosong di petang hari...

As-salam...

Petang-petang baru nak update blog... Pagi2 tak dak mood... hehe

Tetiba teringat kisah pagi tadi masa on da way nak hantar bebudak tu ke taska, tu yang ada idea sket la nak menaip nih...

Pagi tadi, sementara nak sampai ke taska si adik tu, saya pun cam biasa nak la bagi 'bekal' kat si kecik tu...

Bagi minum, jap je... pastu tak mau dah... Saya suh minum lagi... Dia pun minum la, tapi sekejap je...

Dan dia pun cam tak berapa eksited nak minum... Cam terpaksa je gayanya... hehe

Dengan tiba2 je, terus dia gigit pastu tarik... Adeh, saya apa lagi... terjerit la... Haish, dah pandi menggigit lak... Ni yang seriau nih...

Terus saya cakap "Ha, kalau gigit lagi nanti ummi tak bagi dah..."... Selamber je wat muka tak bersalah... hehe (ntah dia paham ke tak saya marahkan dia...)

Macam-macam hal lak... Faris lak bila saya terjerit tu dia tanya la... 'Kenapa ummi? Adik gigit ha??' Saya angguk je la... Terus dia cakap kat adik dia "Adik, kenapa gigit ummi?" hehe, rasa kelakar lak...

Kadang2 tu baik pulak ngan adik dia... Bila saya buat2 cam marah adik dia sebab menggigit tu, leh pulak dia cakapa "Ummi, jangan marah adik..."

Dah pandai back-up adik lak sekarang ni... hehe

Tadi, masa dok tengok gambar2 lama (gambar Faris masa kecik2 dulu) terjumpa la satu gambar ni... Muka Faris masa kecik2 dulu sejibik cam Summayyah...

Cer korang tengok... sama tak???

Gambar ni diambil masa kami pi jalan2 kat Bukit Merah... Faris masa ni dalam 4 bulan lebih...
Ni gambar yang dalam entri saya sebelum ni... Summayyah, jugak umur 4 bulan ++
 
Ha, sama kan.... hehe
Ok la, tadi cam banyak je idea nak bercerita... Tetiba je dah hilang pulak...

So, harus lah stop kat sini je dulu... Kang merapau ntah apa2 lak nanti....

Till then, papaiiiiii.....

5 comments:

syariza09 said...

aar sama laa..ok la tu abg back up adk, esk2 nanti mesti dia pandai jaga adk dia =)

Ena said...

a'a la sal.. sama cam faris juga sumayyah..

budak2 gitu kut.. sbb anak2 akak pun gitu masa baby.. pd hal lain jantinanya kan.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kan betul..sy selalu mention kat sal..muka demer berdua sama! eheheh

So Shy Lady said...

amboi tang kening tu... summayyah mmng laik doter laik mom ;D

Aku-Enot said...

betul2..sama mukernyer...