Monday, July 4, 2011

Cerita Hujung Minggu....

As-salam...

Hari ni mood rajin nak update blog dah mari...

So, nak tempek2 sket gambar aktiviti kami semalam...

Walaupun dah dok kat sini almost 6 years, baru semalam la merasa naik menda alah nih...

Hahaha, orang lain dah lama agaknya naik...

Ni pun sebab Faris asyik la dok request "nak naik boat... nak naik boat..."

So, semalam bawak la dia. Mula2 nak naik paddle boat je, tapi tak ada la pulak kat Wetland tu...

Terus gerak ke Masjid Putra lak... Kat bawah situ kan ada Cruise Tasik...

Padlle boat ada, tapi baby lak tak leh naik... Yang leh naik hanya saya, En. Abah & Faris je...

So, decide naik Cruise aje la...

So, layan je la gambar yg tak seberapa nih...

Sorry la, kualiti agak kurang memuaskan... hehe

Sebelum naik Cruise...

Ni tengah tunggu Cruise nak bergerak...

Dah start bergerak... Faris sangat la excited masa ni...

Dibayangi cahaya matahari....

Membelakangkan sunset... gambar gelap je...


Masjid Sultan Mizan a.k.a Masjid Besi

Summayyah yang suka tul sorokkan muka... (Apasal tetiba nampak chubby je saya nih???)

Cubaan untuk mengambil gambar 4 beranak... tapi gagal lak... huhu


Tengok tu, bukan reti dok diam....

4 bangunan yang baru je siap.... Tapi belum sepenuhnya...

Alamak, ada orang kaco daun lak kat belakang tu....

Last but not least....

Akhirnya dapat jugak ambil gambar berempat...

Tu pun sebab ada sorang wanita Arab ni tengok saya dok try & error amik gambar sendiri... Maka dia dengan baik hati telah meng'offer'kan diri untuk ambil gambar kami...

Tapi kan, apasal nampak saya cam gumuk je... huhu. Ni sure sebab saya terkedepan sket... Cuba saya duduk belakang sket dari En. Abah, sure nampak kurus sket... hahaha

Rasanya ni sure salah gambar nih... hehehe (tak nak ngaku gak yang diri tu memang dah bam bam... huhu)

Arghhhhh.... nampaknya lepas ni kena kerja keras sket untuk kuruskan balik badan... ^_^

Nampaknya nak kena pergi gym la pasnih...

Ops, ni nak cerita pasal cuti2 ke pasal menda lain nih.... Sebelum saya melalut lebih lagi, baik stop je cerita nih... ('',)

Ok la, tu je cerita jalan2 kami semalam... Tak ke mana2 sangat pun sebab En. Abah kepenatan... Hari Jumaat & Sabtu tu dia ada game takraw...

Tapi ok la tu, dapat la jugak bawak anak2 kuar jalan2...

Ok la, till then.... Daaaaa....


9 comments:

~SHiLA~ said...

beshnye nek cruise.jelez r.hehe
naik ktne ek?area dkt² kwsn roundabout tu ek

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kat masjid Putra... Kena turun bawah kat food court tu... pastu jalan terus je...

Kaunter kat area bawah jambatan tu...

Fieza79 said...

best nya jalan naik cruise...tk pnh smpai lg situ..apalagi nk naik cruise tuu...

syariza09 said...

x dan pon merasa naik lagi...tumpang tgk kwn2 ja laa :)

Ena said...

ang lon dah besar la.. adik sumayyah pun makin bam bam.. gewam plak tengok..


akak pun tak pernah naik rasanya cruise tu.. bia ntah nak merasa.. hehe

axie said...

cam best jek..
berapa RM naik ni?

~~*Lady Salwa*~~ said...

axie:

dewasa RM30... kanak2 (3thn ke atas) RM10 kot... tak ingat lak...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if rafiq naik tu sure meraung2 takut..tapi bila boat dah jalan pandai lak senyum2..eehhe

eh takdela gemok sgt..cuma berisi sikit je dari dulu
okla tu..dah nama pon ade anak dua dah..:-)

blogtilldrop said...

cantik kan area situ...sib baik ade minah arab tu kan... boley amik satu family.