Friday, February 11, 2011

Berjangkit sudaaaaa...

Selamat pagi...

Hari ni bersiaran dari rumah... Saya MC hari ni...

Cuti lagi??? Baru 2 hari masuk opis setelah bercuti panjang dah cuti lagi ye...

Ekceli, rasa segan (malu) gak nak MC nih, bukan apa kang nampak cam asyik la dok cuti ja kan...

Tapi  nak wat camna, doc cakap ni compulsory MC... Nak tak nak kena jugak MC...

Semuanya gara2 saya dapat jangkitan sakit mata... huhu

Semalam memang saya dah expect yang saya ni sakit mata sebab masa bangun pagi nak siap2 pergi kerja tu mata sebelah kanan memang merah & berta*k mata yang banyak...

Tapi lepas mandi cam kurang lak merah tu. So, saya decided nak pergi kerja jugak la. Malas nak ke klinik sebab mata tak merah sangat...

So, kerja cam biasa. Tapi tengah hari semalam mata sebelah kiri dah rasa lain macam. Berdenyut2 & rasa pedih sesangat.

Sekali bila tengok kat cermin mata sebelah kiri pun dah start merah & berta*k mata... Pastu rasa macam ada pasir dalam mata.. Tak selesa sangat.

Masih lagi malas rasa nak ke klinik sebab dah petang pun. Alang2 tu kerja la sampai ke petang...

Balik rumah makin wrost lak. Sakit berdenyut sangat2 sampai 'tangkap' kepala. Pas dinner terus ajak en. Abah ke klinik.

Pas check semua, doc cakap memang sakit mata & saya dapat infection yang sangat kuat... Sebabnya ta*k mata saya memang banyak.

So, doc tu kata "Saya bagi compulsory MC. Awak nak MC ke tak nak MC ke, kena jugak MC... Sebab infection kuat sangat ni..."

Makanya, MC la saya hari ni... hehe

Semalam dok fikir la, kat mana la saya 'kutip' sakit nih... Kebetulan lak baca entri salah sorang blogger nih yang dia pun sakit mata...

Tapi takkan la jangkit dari situ lak kan... hehe. Lagi pun sebelum baca entri tu memang dah dapat simptom2 sakit mata pun.

Teringat mamalieyna@mama arif tu yang dia pun sakit mata hari tu. Tapi takkan la virus dia 'terbang' sampai ke Putrajaya nih... hehe. Lagi pun dah lama pun dia sakit mata tu...

Pikir punya pikir, baru la teringat... Kan hari Rabu ritu saya pi check up kat klinik kan... Pastu saya ada cakap ada 2 orang ibu (sorang peknen & sorang bawak baby dia) dok belakang saya...

Saya ada la terdengar yang ibu bawak baby tu cakap anak dia sakit mata... Mungkin la kot dari situ saya 'kutip' sakit mata nih...

Tapi kan, saya tak dak langsung tengok baby tu... heran tul... Kuat sungguh virus sakit mata dari baby tu kan... herm...

Ok la, panjang pulak bercerita hari ni... Biasa la, bosan dok umah sorang2 nih... Rasanya baju yang dibasuh pun dah siap...

Nak pi sidai baju jap nih... Nanti nak sambung melawat umah kengkawan lak...

Till then, daaaaaaaa....

7 comments:

Natalia said...

mc?bestnye ley rest..hehehe jgn dtg opis slagi blom bek tauuu nnt bejangkit hehehe

Fieza79 said...

tak best nya kalau dpt sakit mata...cpt nya virus tu berjangkit dlm sekejap je kan...moga cpt sembuh ye

Zaidah said...

klulah sakit mata nie bleh berjangkit melalui blog...memang dah ramai blogger yang sakit mata....hehehe

mamalieyna said...

addduss sakit mata plak..hope cepat la baiknye,,huhu..

-Sara- said...

semoga cepat sembuh ye sal :)

Ena said...

Lahai.. siannya..

Moga cepat sembuh ye sal.. memg tak selesa bila sakit mata.. dan apa2 sakit pun memg tak selesa kan.. huhu..

Asrul "iLham" Sany said...

selamat berehat