Thursday, January 17, 2013

Bila anak dah pandai guna taktik...

As-salam...

Rasa macam dah lama je tak update blog... padahal baru je beberapa hari...
Semenjak tak leh nak upload gambar dari PC nih, terus tak dak mood sangat nak update...
hehe... macam la entri sebelum2 ni selalu tempek gambar...
Gambar faris masa kecik2 dulu dalam entri Isnin lepas pun saya uplod dari gambar yang memang pernah publish dalam blog nih...
kalau nak tempek gambar yang upload dari PC tak boleh...
Tak tau la kenapa... huhu

Ok la, berbalik pada tajuk di atas...
Kisah bila anak dah pandai gunakan taktik iaitu 'taktik mengambil hati' si ibu...

Kisahnya, pagi tadi masa dalam perjalanan nak ke pejabat... Dialog antara si anak dan si ibu:

Anak : Ummi, nanti beli makanan untuk Faris tau. Hari ni ummi kerja kan?
Ibu : Okeh....
Anak : Ummi cantik la hari ni...
Ibu : (nak tergelak sambil senyum) Tak yah la nak puji lebih-lebih... Ummi hari-hari pun cantik... (hehe, ayat perasan... sila muntah...)

Hai la anak... sejak bila la kamu pandai guna taktik camni ye... biasanya kita yang wat camtu kat dia... sekarang dia lak wat camtu kat kita... hehe

Anak oh anak... Ada masa kamu buat ummi kamu ni tersenyum sendirian... ada masanya kamu buat ummi kamu ni hampir bertukar menjadi hulk.... :)

Apa pun ummi sayang anak2 ummi... ^_^

3 comments:

Umi Nadiah said...

I follow... :D http://umiissaya.blogspot.com/

-Sara- said...

ehehehe..makin besar makin bijak kan sal :)

mamalieyna said...

Ihiks..bijak :-)

Sal, sblm upload, sal resize dl tak gambar, kalau eina resize mudah upload :-)