Tuesday, June 18, 2013

.... (^_^)....

As-salam...
Selamat pagi Malaysia...
Hari ni baru berkesempatan nak update blog...
Minggu lepas 3 hari exam...
Ala, exam Perkhidmatan Awam (exam KPSL)...
Camni la hidup kan... nak up sket taraf hidup, kena la usaha lebih sikit...
Nak tunggu habis study, lambat lagi...
Jadi mana 'lubang2' yang ada tu kita cuba2 la kan... hehe

Ekceli, mood nak update tu ke laut sesangat...
Tapi gagahkan jugak la...
Jumaat lepas sibuk sikit...
Semalam pun EL, sebabnya si Faris demam + cirit birit...
Hari ni dapat la curi2 masa sikit jengah ke sini...

Semalam memang rasa serba salah nak mintak EL dari bos...
ye lah, minggu lepas dah la cuti 3 hari pi exam KPSL tu...
Pastu next week pun nak cuti lagi, ada final exam...
Segan sesangat rasa...
Tapi apa kan daya, dah tugas saya sebagai seorang ibu, anak2 pun harus diutamakan...
harap2 bos paham la...
Ni la dilema ibu2 yang bekerja...
Kadang2 memang bos paham, tapi kita lak jadi segan kalau asyik cuti je... :(

Sampai semalam ada terfikir nak berhenti kerja... hehe
Apa daa, baru je amik exam KPSL, dah ada niat nak berhenti kerja lak... hehe
Ntah la, bila tengok muka anak2 yang seronok dok kat rumah tu, rasa kesian sangat...
Tengok orang lain yang jadi suri rumah, rasa jeles la pulak...
Tapi apa kan daya, zaman sekarang ni kebanyakkan ibu2 kena bantu apa yg patut...
nak berbisnes a.k.a jadi bos diri sendiri, macam tak ada bakat pulak...
sudahnya, kena la jadi kuli orang... :)

Ok la, bebel panjang lebar lak...
melalut-lalut lak topiknya... hehe
Ni kalau dibiarkan jari-jemari saleh ni terus menaip, kang entah apa2 lagi yang ditaipnya...
ok, la stop kat sini dulu...
Till then, daaaa...

4 comments:

syariza09 said...

pernah gak jadi camtu, bila dh kerap EL ni rasa segan plak, tp nk wat camanakan, smuanya utk kebaikan ank kita juga

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

Yuhuuu miss u..lamanya x log in blogspot uhuhuhuhu pekabor?

mama lieyna said...

Huu... dilema ibu2 bekerja mcm tu lah kan.. apa nk dikata, tuntutan hidup skrg, kita kena bntu mana ygpatut selagi upaya..insha Allah, masanya akan tiba jugak nnti..sabar ye :-)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Syariza:
Betul tu, nak wat camna, bukan kita mintak anak sakit... huhu

Rose:
yuhuuu... miss u too... tu la pasal, awat lama tak update blog ni... rindu ngan bebudak tu ha... lama tak tengok gambar diaorang...

Mama lieyna:
betul tu... nak wat camna, sabar je la... harap dapat la 'bersara' awal nanti... hehe