Friday, February 22, 2013

Again???

As-salam...
Entry ekspress pagi nih...
Sebab ada pengacau kat opis nih... hehe
Dok berebut mouse ngan dia...

Petang semalam dalam pukul 6 lebih dapat mesej dari owner taska...
Dia maklumkan taska diarahkan tutup mulai hari ni (22 Feb) sampai Khamis minggu depan (28 Feb) kerana ada baby yang kena penyakit HFMD...
Adoi.... Seminggu tu kena tutup u tuk kerja pembersihan...

Tahun lepas si kecik ni dah kena...
Tapi kan, melalui pembacaan saya kat internet, walaupun dah pernah kena, kemungkinan untuk kena lagi tetap ada...
Apa dia HFMD? Penyakit Kaki, Tangan dan Mulut...
Rasanya dah pernah buat entry pasal HFMD nih, tapi malas nak godek2 cari...

Pagi ni, angkut la si kecik ni mai office sebab nak amik EL, macam segan lak...
baru je 2 minggu lepas amik EL, sebab si kecik nih kena cirit birit...
So, hari ni angkut je la dia...
Next week maybe akan gilir2 ngan En. Suami amik cuti....
Erm... bila wabak ni dah menular ni rasanya nanti dari satu taska ke satu taska la alamatnya...

Tapi kan, jangan ingat kat taska je wabak ni leh merebak...
Kat rumah pengasuh pun tak mustahil...
Sebab Faris dulu first time kena masa dia dok kat rumah pengasuh la... (Faris pernah kena 2 kali penyakit ni...)
So, sebagai ibu bapa kita semua kena la alert tentang penyakit ni...
Walaupun kita hantar anak kita kat rumah pengasuh, kemungkinan anak kita akan dijangkiti tu tetap ada...

Ok la, got to go...
till then, daaaaa

2 comments:

syariza09 said...

tak pa la, nk wat camanakan. terpaksa la amik EL skali lg, harap bos & yg lain2 tu leh paham, bukannya saja2 nk amik EL. penyakit ni senang berjangkit, harap2 si kecik terlindung la

Safiya Amaran said...

boleh tak saya nak email personnaly?
saya Dr Safiya , USM tgh buat kajian ttg kesusahan parents bila taska anak ditutup kerana hfmd.
saya berminat nak tau pengalaman puan

email saya:
safiya_amaran@hotmail.com