Wednesday, January 20, 2016

Lamanya...

As-salam..
Ya ampun.. lamanya tak corat coret di sini..
Kesibukan melanda diri..
 
Alhamdulillah.. dah masuk tahun baru..
Dan dah masuk umur baru pun semalam... hehe.. nak jugak mention kat sini tu..
 
So, far dah hampir 2 minggu saya kembali bekerja setelah 8 bulan duduk di rumah bersenang lenang menjaga dan menguruskan anak & rumah tangga.. Alhamdulillah, dapat la juga merasa feel jadi suri rumah sepenuh masa..
 
Rasa lemau dan liat jugak nak start balik kerja apatah lagi mengenangkan nak kena tinggalkan si kecil tu dengan orang.. ye la, dok asyik berkepit doplohpat jam je selama ni...
 
Syukur la si kecik tu dapat menyesuaikan diri dengan suasana baru walaupun ada la jugak menangis sekali sekala, tapi pengasuh kata masih under control.. hehe... biasa la, agak manja sikit si kecik tu..
 
Cumanya ummi dia la, bila tengok gambar or teringat kat si kecik air mata bergenang.. hehe.. ntah la, rasa sayu pulak..
 
Nak buat macam mana, tuntutan hidup.. hehe..
 
Ok la, nanti2 sambung lagi... ada kerja nak settlekan dulu..
 
Till, then.. As-salam..

2 comments:

Ena said...

Assalamualaikum Sal..

Welkem back!!
Buh la gambaq baby dan ummi baby jugak
diam x diam menambah ahli baru
akk ni diam2.. dok gitu jugak
sob sob
x pe la.. klu dah tertulis rezeki setakat tu aje
kena redha la kan..

Selamat kembali bertugas ye sal.
^__^

Sal Wawa said...

Waalaikumussalam k.Ena..

Baru nak jawab komen yg telah setahun berlalu.. huhu

Takpe k.ena, saya doakan ada rezeki akak menambah ahli nanti... insha Allah... jgn putus asa ye..

Tq k.Ena...