Wednesday, August 28, 2013

Alhamdulillah... masih rezeki...

As-salam...

Dah lama tak update... M besar...
Hari ni tetiba semangat nak update sebab ada berlaku sesuatu...



Kisahnya, pagi Isnin lepas masa saya check email saya (email office) ada seorang pegawai yang emailkan kepada semua staf bahagian saya tentang kehilangan rantai emas.

Dalam email tu mengatakan dia ada terjumpa seutas rantai berhampiran pantry aras kami... Saya pun masa tu check la rantai leher & tangan saya... Ok, ada je... So, saya pun abaikan la email tu...

Nak dijadikan cerita.... malam tadi masa saya tengah kemas2 sikit handbag saya, saya terperasan sesuatu... Rantai leher Sumaiyah tak ada... yang ada rantai tangan dia je... puas la saya geledah beg saya... still tak jumpa...

Mula2 saya ingat tertinggal kat kampung masa raya hari tu... So, ingat nak telefon mak saya la... kalau2 dia ada jumpa nak suruh dia tolong simpankan...

Tetiba je saya teringat email tu... Entah2 tu rantai anak saya... Terus rasa nak cepat2 je pagi... hehe

Pagi2 tadi sampai je kat office, terus cari pegawai tu... tapi dia tak sampai lagi... So, saya balas la dulu email dia & cakap saya ada kehilangan rantai. Saya ada la mention ciri2 rantai tu kot2 sama dengan yang dia jumpa...

Masa saya dok breakfast tadi, dia pun datang kat tempat.. Dan alhamdulillah... memang betul, tu rantai si kecik saya... syukur...

Tapi nak marah dengan diri sendiri sebab cuai... Hari tu tertinggal cincin dalam toilet, lepas ambil wudhuk... Nasib baik orang yang jumpa tu buat pengumuman melalui email jugak. Ni tercicir rantai lak... Herm... lain kali kena berhati2...

Memang sekarang saya tak pakai dah cincin kawen & tunang... Simpan elok2 dalam bekas... Pakai masa ada majlis & raya sahaja... ngeeeeee...

Ok la, tu je pun nak cerita... So, pesanan buat semua terutama diri sendiri, kena la sentisa berhati2... Jangan jadi cuai macam saya ni ye...

Till then, as-salam...

4 comments:

Ena said...

Rezeki masih milik Sumayyah la tu kan.. hehe..

Akak pun kadang ada juga terlupa gitu.. cincin la biasa nya.. pernah seklai tercicir terus masuk mangkuk sinki tu.. tp tu la.. mungkin rezeki lg.. so, dpt la balik.. klu masuk mangkuk tandas???? huhuhu..

Nazayiena Ayiena said...

Memang rezeki Salwalah tu,nasib baik org yg jumpa tu jujurkan.

syariza09 said...

sib baik masih ada dan yg jumpa pon org yg baik hati. kalo la org yg berniat jahat jumpa, mesti rantai tu x dpt lagi dah..alhamdulillah.

sy skrg ni mmg x pernah pakai brg kemas kalo gi opis. maklum la hari2 guna pengangkutan awam, risau pula, mcm2 leh jadi

~aSHa~ said...

masih lagi hak salwa....

itu la kadang2 kita sendiri lupa kan..sbb tak pakai hari2...