Monday, October 15, 2012

Salam Isnin semua......

As-salam...

Erm, tak ada apa nak dicelotehkan pagi ni...
Just entri pemanas untuk hari ni...
Tu pu kalau rajin nak up entri kedua lak...
Banyak cerita berlaku, tapi jarijemari ni kurang mood nak menaip...

Tetiba teringat pasal kata2 Prof Muhaya yang saya dengar dari radio IKIM last week...
Kena belajar kawal emosi & sentiasa memaafkan orang...
Jangan sibuk cari salah orang...

Jadi sebagai peringatan untuk diri sendiri terutamanya, bila marah tu jangan beremosi sangat (contohnya seperti di entri2 yang lepas)...
Dan dengan ini saya memaafkan semua orang yang pernah melakukan kesilapan kepada saya... Dan saya mohon maaf juga andai ada salah silap...
Pasni dah takmo cari salah orang dah....
Yang penting nilai diri sendiri dan cari kekurangan diri dulu... berusaha perbaiki diri sendiri dulu....

Ok la, till then... Daaaaaaa....

7 comments:

Aku-Enot said...

Alhamdulillah..Sama-samalah kita memperbaiki diri kita ok...:-)

syariza09 said...

aar...kadang2 kita alpa

Khalilah MNor said...

Pendek kata, tak payah jaga tepi kain orang kan...? Ukur baju di badan sendiri. Tak cukup kain, tambahlah. Terlebih kain, potonglah... Pastikan segala dilakukan bersederhana. Bukan terlampau kurang dan melebih-lebih ;)

Aleeya Atinza Saaid said...

betul la ..skrg ni malas je rase xde mood nk menaip kan..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

betul tu,,peringatan utk diri sendiri, saye pon kena kawal emosi yg selalu memg tak tkawal ni,,

dan blaja utk memeafkn org lain,,

Obat Kencing manis said...

assalamu'alaikum ya ukhti

Suspek Utama said...

lumrah manusia la tu