Friday, September 28, 2012

Aci tak???

As-salam...

Kemalasan untuk update blog semakin menjadi2...
Entah la, tak semangat pulak rasa nak berblogging nih...
Seperti hilangnya semangat nak bekerja semenjak bos dah tak ada nih...
(Bila ntah bos baru nak sampai)
Rasa macam nak minta tukar keluar dari sini je...
Tapi nak mengadap 'big bos' bahagian ni, membuatkan saya berfikir berkali2...

Lagi pun, peluang nak dapat bos baru tu cam samar2 je...
Baik saya angkat kaki je kan...
Sementara tak ada bos hakiki ni senang la sikit nak dapat 'sokongan tanpa pengganti'...
Kang dah ada bos nanti nak kena ada pengganti lak...

Ok la, tutup cerita pasal kerja nih...
Malas nak pikir buat masa ni... 
Banyak lagi hal2 lain yang lebih penting nak difikirkan...

Pasal tajuk entri tu.... Aci tak kalau sekarang baru nak tempek gambar raya...
Dah nak basi pun ha... Sebab dah nak masuk raya Aidiladha dah... hehe
Tak pa la, biar lambat asal ada... hihihi...

Layan je la beberapa keping gambar nih...
Sila abaikan tarikh pada gambar ye...
Dah transfer gambar masuk laptop baru perasan setting tarikh dah lari...
Gara2 anak kakak saya usik kamera tu....

Ni gambar masa raya kedua... kat kampung saya - Kedah... :)
Gambar raya pertama (kat Perak) ada dalam laptop... lupa nak save dalam pendrive....

Mukadimah...

Kami empat beranak... Tak sedondon lak... Maklum la, dah raya ke-2....

Kami tujuh beradik.. Dari kiri kakak yang sulung, pastu yang kedua dan seterusnya.... yang kanan sekali yang bongsu... (macam tinggi lak saya masa ni... padahal sebab pakai heels... hehe)


Ok, menantu2 lak dengan mertua.... Yang kanan tu menantu no. 2 dan seterusnya....

Family besar saya.... Tapi tak cukup korum jugak.. Sorang lagi menantu tak ada....

Tengah 'get ready' nak melompat nih.....

Lompat!!!!! Tapi ada jugak yang tak sempat lompat.... hehe

Ok, sekian saja bebelan hari ni dan gambar2 yang dah basi.... Terima kasih kerana sudi membaca dan mencuci mata....

Till then, as-salam.....

7 comments:

-Sara- said...

besar family sal..mesti meriah kan :)

mamalieyna said...

hai sal..

waah cunlah..berlatar belakangkan bendang..suka..suka..suka..

syok la bleh bergambar ramai2, ada kenangannya~

Nazayiena said...

salam kenal dr kak Nurul dan follow sini.Kak Nurul pun cite raya lps dah habis syawal.

Mak Wardah said...

Salam kenal....suka blog ni...

syariza09 said...

hamboi anak dara Sal, comel jer pakai tudung...Sal dh nk minta tukar ker, baik buat surat cpt2

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sara : Boleh la tahan besar... hehe

Mamalieyna : tu la, saya pun sukeee... hehe

Nazayiena : Salam kenal jugak... SAya dah follow blog akak...

Mak Wardah : Salam kenal. Time kacih...

Syariza : time mood baik mau la dia pakai, kalau tak, jagan harap la.... Belum lagi, tengah dok fikir & pertimbangkan banyak menda... SAlah satunya, kalau tukar, anak2 pun kena tukar taska & tadika... Sebab taska sini utk anak staf je... Tadika lak, kalau staf luar yuran mahal sikit la... adoiiii....

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

Sallll...rindunya..alahai makin cunggg anok dara sal..:-)