Wednesday, May 20, 2009

<<< Takraw >>>

sabtu lepas gi tengok hubby lawan takraw kat pusat kejiranan presint 14... gi sekejap je, xleh lama... si kecik faris tu bukan nak dok lama2, cepat bosan. aku plak dengan mata merah & bengkak (sakit mata) segan pulak nak dok lama... kang org ingat aku nangis malam tadi, gaduh laki bini... hehe.

aku pi pun dah nak dekat tengah hari... sempat la snap beberapa picture... tapi gambar kureng memuaskan. maklum la, amik pakai h/p je... h/p aku pun murah je, tu kualiti pun paham2 le...

tengah beraksi menentang lawan...


warming up...

si jersi no. 4...


group husband dapat no.3... hubby cakap dia sedih sebab kalah... aku kata ok la tu daripada xdak nombor, next time cuba lagi...

Balik kampung....

Beberapa minggu yg lepas aku balik kampung...
saja, dah cuti panjang... (cuti hari pekerja)...
kebetulan pulak hari rabu tu (29/4/2009) anak aku dijangkiti sakit mata lak...
pagi tu aku dah perasan yg mata dia cam bengkak je, pastu xleh nak buka sebab banyak tahi mata... tapi aku hantar jugak ke taska...
tengok2 tengah hari tu pengasuh kat taska hantar mesej yg anak aku kena sakit mata & diaorg suruh bawa balik. takut jangkit kat bebudak yg lain...
so, hari khamis tu terpaksa la aku EL. apa lagi, terus balik kampung la... cuti sampai hari isnin...
mula2 balik perak dulu, umah mentua... hari sabtu pagi balik kedah pulak, umah mak aku... tapi yg x berapa nak best hujan je masa aku dok kat kampung... xleh nak kuar pusing2 kampung...



nih pemandangan kat kampung aku selepas hujan... best je tengok sawah & bukit bukau... rindu lak nak balik kampung... uwaaaaa




balik kali ni mak ada 'cucu' baru... bertambah lagi 4... hehe
si tompok dah bersalin... dapat 4 ekor anak... hehe
comei2 anak dia... anak aku apa lagi, asyik ikut je anak2 kucing tu... dapat je kat dia habis diramas2 ekor... suka betul dia dengan kucing...





hari isnin tu siap2 balik ke putrajaya... rasa sekejap je masa berlalu...
on d way tu singgah rumah mentua aku jap... macam2 dia masak buat bekal kami... rajin betul... hehe...

sampai putrajaya nak dekat maghrib la jugak. pas makan terus masuk tido... penat giler... hehe

Wednesday, May 13, 2009

Tolong ummi kemas rumah...

hari ni nak cerita pasal anak bujang aku yg rajin benar tlg aku kemas rumah...
sekarang ni x boleh dah letak majalah ke apa2 hiasan ke kat rak terbuka & mudah dicapai...
kalau x, abih la... x sempat aku nak khatam majalah tu, anak bujang aku yg khatam dulu... pastu koyak2kan then makan... eei, geram tul...
nak marah xleh, dia kecik lagi... x tau apa2...
kadang2 nak gelak pun ada tengok telatah dia...
sempat la aku rakam 'kerajinan' anak bujang aku yg sorang ni...
check it out...





pastu dah penat 'mengemas' majalah2 tu dia wrestling lak ngan patung spongebob dia... hehe... nak marah pun x jadi bila tengok gelagat dia nih... herm...

Monday, May 11, 2009

Sakit kepala

hari ni kepala aku sakit sangat2...
pasai pa ntah...
rasa cam nak hantuk ke dinding je... hehe
sejak sakit mata hari jumaat hari tu la yg dok sakit kepala ni...
mata dah ok sket, sakit kepala je yg x hilang2 lagi...
tambah dok ngadap komputer nih... lagi la...

sakit2 kepala ni rasa nak layan jap la lagu pebret aku... hehe
so, jom layannnnnnn

video

lagu dari drama WINTER SONATA lagik... hehe
suka betul aku dengar lagu-lagunya... xtau la kenapa...
mungkin sebab melodi lagu dia indah gitu... (jiwang... heheh)
ni lirik lagu tu yg dah di'translate' ke dalam BI...

My memory
I remember every second of it
Even for trivial things, if I close my eyes, I can still see them
You’re far away
I couldn’t tell you that I am still in love with you, still waiting for you
It is not even in my dream that I thought we could meet again like this
Therefore, I have to be frank with you : I am still in love with you
I wanna love you forever
If, it is not too late for our fate, I wish I could stay with you forever
For a long time, you have been alive in my heart
No matter how long we have parted, no matter how far you are,
You are always in my heart
It is not even in my dream that I thought we could meet again like this
Therefore, I have to be frank with you: I wanna love you forever
If, it is not too late for our fate, I wish I could stay with you forever

sob.. sob... sedey...

작별 내 기억

Friday, May 8, 2009

Layout baru...

semalam cadang-cadangnya nak tukar layout blog nih...
so, belek2 la contoh 2 yg ada kat dlm internet nih...
dalam banyak2 contoh tu ada la dlm 5, 6 layout yg aku berkenan...
pening jugak nak memilih nih... macam nak pilih calon suami lak... hehe
pilih punya pilih, last2 ni le hasilnya...
tapi yg x bestnya, abih semua page elements yg aku masukkan...
herm, nak kena buat semula...
xpa la, nak wat camna... kononnya nak berwajah baru, tanggung la sendiri akibatnya...
aku pun dah jadi blur nak buat camna...
dah la hari ni sakit mata...
jangkit dari hubby... pembawa virus pertama anak aku, pastu jangkit kat hubby, pastu last sekali aku... hehe
dah le kena hari jumaat, herm dtg jugak le keja... dh last day mggu ni...
x dpt la MC... hehe

ok la, nak sambung meng'edit' page aku nih...
chow chin cheee....

Tuesday, May 5, 2009

Dalam Dilema

herm, last week aku diberitahu oleh pihak pengurusan yg semua staf sektor aku kena pindah ke KL... so, bermakna aku pun tersenarai la... masalahnya, kalau aku kena berulang alik ke KL, memang susah le... yg 1st aku fikir tentu la pengangkutan... husband tak harap aku bawak kereta sebab dia kata KL jalan sesak... 2ndly, aku terfikir si kecik tu... husband kata takpe, dia boleh hantar si kecik tu ke taska... masalahnya, kalau la dia kena gi kursus, sape lak nak hantar si kecik tu ke taska... kalau aku yg kena hantar, alamatnya lambat le aku ke office. sure kena keluar dari rumah paling lewat pun kul 6.30pg kalau nak kejar train. mana la taska buka kul 6.30 pg...

camna ye... fenin fenin....